Geen uitpubliek bij wedstrijd VVV-Venlo – Roda JC

VVV stadion De Koel
Nieuws - vrijdag 12 juli 2024
Tekst
Leesduur 1 minuut

Vanuit de veiligheidsdriehoek is besloten om bij de wedstrijd tussen VVV-Venlo en Roda JC geen uitpubliek toe te laten. De gemeente Kerkrade, VVV-Venlo en Roda JC zijn over de noodzaak van deze maatregel geïnformeerd.

De maatregel volgt na een uitgebreide analyse van de driehoek waarbij gekeken wordt of en hoe een voetbalwedstrijd op een veilige manier kan plaatsvinden. Voor deze wedstrijd is op basis van vooronderzoek ingeschat dat het ontvangen van uitsupporters een reëel gevaar kan zijn voor de openbare orde. Hiermee kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan voor alle supporters, personeel en bezoekers van de wedstrijd VVV-Venlo en Roda JC. Dat vraagt een onevenredig grote inzet van de politie. De driehoek vindt dit onverantwoordelijk.

Burgemeester Antoin Scholten: “dit besluit hebben we niet lichtzinnig genomen. Er is natuurlijk al een lange geschiedenis van buitensporig geweld tussen hooligans rondom deze wedstrijden. Dat is niet te accepteren. Ik begrijp dat de supporters teleurgesteld zijn over deze maatregel. Over veiligheid valt echter niet te onderhandelen. Daarbij is geen ruimte voor onrust en ongeregeldheden in en rond het stadion. We moeten ervoor blijven zorgen dat voetbal een feest voor iedereen kan zijn.’

De wedstrijd is op 25 augustus 2024 in het Covebo stadion. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 12 juli 2024 om 12:21 op Nu Venlo