Gemeente gaat zwerfafval in meer gebieden zelf opruimen

Zwerfafval
Nieuws - maandag 1 juli 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Gemeente Venlo gaat meer gebieden zelf schoonhouden van zwerfafval. In veel wijken en dorpen zijn organisaties en vrijwilligers heel actief met het opruimen van zwerfafval. Daar heeft de gemeente ontzettend veel waardering voor. Uiteraard blijven we deze organisaties en mensen ondersteunen.

Lange tijd is het uitgangspunt geweest dat inwoners zelf verantwoordelijk zijn voor een schone omgeving. Als je niets op straat gooit, hoeft er ook niets opgeruimd te worden. De gemeente ruimde het zwerfafval alleen op in specifieke gebieden, zoals de binnenstad van Venlo en bij doorgaande wegen. We zien dat het opruimen door bewonersgroepen in veel wijken en dorpen goed werkt, maar niet overal. In sommige delen van de gemeente zijn er geen organisaties en weinig vrijwilligers die het zwerfafval opruimen. Of de hoeveelheid zwerfafval is te groot, waardoor bewoners het niet bij kunnen houden. 

De gemeente heeft daarom overleg gehad met wijk- en dorpsraden en opruimgroepen. Met hen is afgesproken dat de gemeente een aantal gebieden nu zelf gaat schoonhouden. Het gaat vooral om de hele wijk Venlo-Centrum, het gebied Trade Port en verschillende buurten rond het centrum van Blerick. In het grootste deel van de gemeente Venlo willen bewonersgroepen zelf blijven opruimen.  

Vanaf 1 juli start de gemeente met de extra opruimwerkzaamheden. Samen met bewoners werken we op deze manier aan nog schonere wijken en dorpen.  

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 1 juli 2024 om 13:18 op Nu Venlo