Gemeente plaatst bladkorven

Bladkorven
Nieuws - dinsdag 4 oktober 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten
De herfst is begonnen en de eerste bladeren beginnen te vallen. Vanaf 3 oktober plaatst de gemeente weer bladkorven in alle stadsdelen.

Snoeiafval, takken en overig tuinafval mag er niet in, omdat de bladeren apart worden verwerkt.

Geen ander tuin- of snoeiafval

De gemeente Venlo heeft afspraken gemaakt met agrariërs die de bladeren op hun akkers onderploegen. De bladeren vergaan onder de grond en zorgen zo voor een goede bemesting van het land. Voor de gemeente is dit goedkoper dan het bladafval naar een afvalverwerker te brengen. Als er toch ander groenafval in een bladkorf terecht komt, dan kan de agrariër het niet gebruiken. De hele inhoud van de bladkorf moet dan op een andere, duurdere manier verwerkt worden.

Na de eerste keer dat bewoners ander afval dan blad in de bladkorf gooien, komt er een gele waarschuwingskaart aan de bladkorf te hangen. Als het vaker voorkomt, dan haalt de gemeente deze weg en wordt deze niet meer teruggeplaatst.

Grof tuin- en snoeiafval kunt u gratis inleveren bij het milieustation. Kijk voor meer informatie over tuin- en snoeiafval op venlo.nl

Locaties bladkorven

We begrijpen dat iedereen het liefst een bladkorf in de eigen straat heeft staan. Er staan in totaal 340 bladkorven die we zo goed mogelijk verspreiden over de hele gemeente. Dit is het maximale aantal dat we kunnen verwerken. We plaatsen dus ook geen extra bladkorven meer. De locaties waar de bladkorven staan zijn een aantal jaren geleden in overleg met de wijkraden vastgesteld. Uiteraard is daarbij rekening gehouden met de boomrijke straten waar veel overlast door blad te verwachten is.

Bekijk hier het overzicht met locaties van de bladkorven.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 4 oktober 2022 om 09:03 op Nu Venlo