Gemeente plaatst bladkorven

Bladkorven
Nieuws - maandag 9 oktober 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

De herfst is begonnen en de eerste bladeren beginnen te vallen. De gemeente plaatst weer bladkorven in alle stadsdelen. Snoeiafval, takken en overig tuinafval mag niet in de bladkorf, omdat de bladeren apart worden verwerkt.

Geen ander tuin- of snoeiafval

De gemeente Venlo hergebruikt het verzamelde blad als compost in de gemeentelijke plantsoenen. De gecomposteerde bladeren worden als afdeklaag aangebracht. Hierdoor ontstaat er minder onkruid en wordt vocht beter vastgehouden voor de planten. Voor de gemeente is dit goedkoper dan het bladafval naar een afvalverwerker te brengen. Als er toch ander groenafval in een bladkorf terecht komt, dan kan het blad niet worden hergebruikt en moet de hele inhoud van de bladkorf op een andere, duurdere manier verwerkt worden.

Na de eerste keer dat bewoners ander afval dan blad in de bladkorf gooien, komt er een gele waarschuwingskaart aan de bladkorf te hangen. Als het vaker voorkomt, dan haalt de gemeente de bladkorf weg en wordt deze niet meer teruggeplaatst.

Grof tuin- en snoeiafval kan gratis ingeleverd worden bij het milieustation. Kijk voor meer informatie over tuin- en snoeiafval op venlo.nl.

Locaties bladkorven

We begrijpen dat iedereen het liefst een bladkorf in de eigen straat heeft staan. Er staan in totaal 340 bladkorven die we zo goed mogelijk verspreiden over de hele gemeente. Dit is het maximale aantal dat we kunnen verwerken. We plaatsen dus ook geen extra bladkorven meer. De locaties waar de bladkorven staan zijn een aantal jaren geleden in overleg met de wijkraden vastgesteld. Uiteraard is daarbij rekening gehouden met de boomrijke straten waar veel  en langdurig overlast door blad van gemeentelijke bomen te verwachten is.

Bekijk hier het overzicht met locaties van de bladkorven.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 9 oktober 2023 om 15:42 op Nu Venlo