Gemeente Venlo doet mee aan Orange the World 2022

Vreedzame Krijger oranje verlicht
Nieuws - vrijdag 25 november 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten
Gemeente Venlo maakt zich sterk voor een toekomst zonder geweld tegen meisjes en vrouwen en doet mee met de internationale campagne ‘Orange the World’.

‘Orange the World’ is een initiatief van UN Women en gaat elk jaar van start met Orange Day op 25 november; de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen en duurt tot de Internationale Mensenrechtendag op 10 december. Met de deelname aan ‘Orange the World’ wil de gemeente Venlo benadrukken dat geweld tegen vrouwen onacceptabel is. Vrouwen en meisjes moeten zich in Venlo veilig voelen en weten dat er hulp is als zij dat nodig hebben.

Wereldwijd wordt zestien dagen lang aandacht gevraagd voor het bestrijden van (on)zichtbaar geweld tegen meisjes en vrouwen. Dat gebeurt onder andere door het oranje aanlichten van gebouwen en objecten. De kleur oranje staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Campagne in Venlo

In Venlo verlichten we de bruggen De Weerdsprong en Nieuw Stalberg, de Zonnetoren van het Stadskantoor, de kunstwerken Tango, de Krijger, de Jocushaan en de Vredesvlam bij het Limburgs Museum oranje. Daarnaast sluiten dit jaar ook de Maaspoort, Holland Casino, D’n Baog Belfeld, Fontys Hogeschool, flats Molenbossen (Antares) en Innovatoren aan. Ook zij zullen de gebouwen oranje aanlichten.

Lex Uiting, Candy Jacobs en het college van burgemeester en wethouders van gemeente Venlo zijn ambassadeur van ‘Orange the World’. Zij zijn op posters in onder andere abri’s in de stad zichtbaar.

Aanpak

Oplossingen voor het voorkomen van geweld tegen vrouwen zoeken we vaak bij vrouwen zelf. Maar juist jongens en mannen kunnen het verschil maken. Dat kan door ze goed voor te lichten en te informeren.  We zijn trots  dat we diverse mannen bereid hebben gevonden om deze campagne te ondersteunen.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 25 november 2022 om 10:55 op Nu Venlo