Gemeente Venlo hijst Mensenrechtenvlag

Mensenrechtenvlag
Nieuws - vrijdag 8 december 2023
Tekst
Leesduur 4 minuten

In een tijd van onrust en geweld is het extra belangrijk om aandacht te besteden aan de Dag van de Mensenrechten. Want in Venlo vinden we het belangrijk dat iedereen mee kan doen, dat iedereen wordt gerespecteerd en waardevol is.

Daarom hijsen we vandaag de vlag van de mensenrechten. Deze vlag blijft hangen tot en met 10 december. Op de Dag van de Rechten van de Mens (10 december) vragen de Verenigde Naties en mensenrechtenorganisaties aandacht voor de mensenrechten en mensen die zich daarvoor inzetten. Maar waar gaat deze dag eigenlijk over en wat willen we anders zien? 

De Dag van de Mensenrechten is een speciale dag waarop we stilstaan bij de rechten die alle mensen zouden moeten hebben. Gemeente Venlo wil dat alle mensen eerlijk behandeld worden. Helaas gebeurt het soms dat mensen niet dezelfde kansen krijgen. Misschien omdat ze anders zijn, vanwege hun seksuele geaardheid, een andere taal spreken, of uit een ander land komen. Dat is niet eerlijk, en op deze dag zeggen we samen: "Dat moet veranderen!"

Doel

We willen dat mensen begrijpen dat iedereen het recht heeft om mee te doen. Iedereen hoort erbij en heeft dezelfde rechten als ieder ander. Laten we elkaar respecteren en helpen om de wereld een eerlijkere plek te maken. Want samen kunnen we verandering brengen en ervoor zorgen dat iedereen gelijke kansen krijgt. Het begint met begrip, vriendelijkheid, en de wil om samen te werken voor een betere toekomst.

Antidiscriminatie

Om dit voor elkaar te krijgen, werkt Venlo op regionaal niveau samen met onder andere Antidiscriminatievoorziening Limburg (ADV Limburg). Hier kunnen mensen naar toe als zij zich aangetast voelen in hun rechten, zich gediscrimineerd voelen of het gevoel hebben geen gelijke kansen te krijgen. Deze organisatie biedt een luisterend oor en persoonlijke ondersteuning aan. Zij hebben kennis over wetgeving, adviseren over mogelijke vervolgstappen, bemiddelen met bijvoorbeeld een werkgever en begeleiden bij procedures. Vanaf 1 januari krijgt de organisatie een nieuwe naam: Discriminatie.nl. 

Voel je je gediscrimineerd, of zie je discriminatie? Meld dit. Meer informatie vind je op https://www.venlo.nl/discriminatie

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 8 december 2023 om 13:34 op Nu Venlo