Gemeente Venlo ondersteunt bij duurzaam drinkbekersysteem

Plastic drinkbekers
Nieuws - donderdag 9 maart 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Vanaf 1 januari 2024 is het verbod op het gebruik van wegwerpplastic van kracht. Evenementenorganisatoren en horeca moeten vanaf dan gaan werken met een duurzaam drinkbekersysteem. Om dit goed op te pakken, biedt de gemeente ondersteuning aan.

Het doel van het duurzaam drinkbekersysteem is dat er tijdens evenementen en festivals geen plastic drinkbekers meer op de grond belanden. Dat kan op twee manieren. Enerzijds door gebruik te maken van goedgekeurde plastic bekers, die tijdens een evenement ingezameld en vervolgens hoogwaardig gerecycled worden. Anderzijds door het gebruik van herbruikbare bekers.   

Vooruitlopend op dit verbod is dit jaar door de BBZ/Jocus en horeca met vastelaovend al ge√ęxperimenteerd met het inzamelen van plastic bekers. Alhoewel het afval minder was dan voorgaande jaren, is er nog wel veel werk aan de winkel om dit doel te bereiken. Aangezien nagenoeg alle evenementen werken met vrijwilligers en de tijd ontbreekt om dit goed op te pakken, biedt de gemeente ondersteuning aan.

Externe regisseur biedt ondersteuning

Er is daarom een externe regisseur aangetrokken die als vrijwilliger bij het Zomerparkfeest veel kennis en ervaring met verduurzaming heeft opgedaan. Hij gaat in 2023 evenementenorganisatoren en horeca faciliteren en ondersteunen bij de implementatie van een duurzaam drinkbekersysteem.

Naast een duurzaam drinkbekersysteem blijven we met de organisaties van de evenementen in gesprek om de evenementen verder te verduurzamen. Alleen met een goede samenwerking kunnen we ervoor zorgen dat we in een schone stad genieten van het rijke aanbod aan evenementen en festivals.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 9 maart 2023 om 13:56 op Nu Venlo