Grootschalige plannen voor Venlo-Noord

Impressie van het toekomstbeeld van het gebied Venlo-Noord, van bovenaf gezien.
Nieuws - donderdag 12 oktober 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

De afgelopen jaren hebben de gemeente Venlo en Canon intensief samengewerkt en mogelijkheden verkend voor de ontwikkeling van het gebied Venlo-Noord. Inmiddels zijn de contouren voor de planontwikkeling in het gebied bekend en gaan beide partijen deze uitwerken tot definitieve plannen.

Het gaat om plannen voor de komende 15 jaar. De plannen worden de komende maanden uitgewerkt. De gemeenteraad wordt op meerdere momenten in het traject betrokken.

Grootschalige ruimtelijke ontwikkeling

Wethouder Erwin Boom is blij: "Als gemeente kunnen we dit gebied ‘teruggeven’ aan onze inwoners. In het gebied zouden we een grootschalige ruimtelijke ontwikkeling kunnen realiseren waarbij alle belangrijke elementen aan bod komen. Daarbij kun je denken aan het realiseren van een nieuw woongebied en het uitbreiden en verder ontplooien van onze (water) recreatie door verplaatsing van de jachthaven naar de Océweerd. Het zorgt er ook voor dat we kunnen doorpakken op het hoogwaterveiligheidsproject Vierwaarden, het ontwikkelen van een stuk natuurlandschap en dat er toch ruimte is voor bedrijvigheid."

Al deze ontwikkelingen doet de gemeente Venlo niet alleen, maar daarin wil de gemeente de samenwerking opzoeken met marktpartijen voor onder andere woningbouw, dat een belangrijk aandeel kan vormen in deze complete gebiedsontwikkeling. "Kortom: een fantastische kans voor Venlo en haar inwoners", aldus wethouder Boom.

Ontwikkeling bedrijfsvoering Canon

Door de ontwikkelingen in het gebied, kan ook Canon verder werken aan de ontwikkeling van de bedrijfsvoering in Venlo. Canon gaat haar ontwikkelscenario nu eerst vormgeven, waarbij een aantal activiteiten naar verwachting op termijn binnen Venlo-Noord van locatie zullen veranderen.

Internationaal hoofdkantoor

Canon Production Printing heeft in Venlo haar internationale hoofdkantoor. Daarnaast vindt hier een belangrijk deel van de Research & Development-activiteiten plaats, de productie en logistiek van professionele grootformaat- en hoogvolume-printers voor de grafische markt, de productie van innovatieve inkttoepassingen en hergebruik en recycling-activiteiten. In het Customer Experience Center vinden onder meer klantevenementen plaats en wordt samengewerkt met partners. In het International Training Center worden Canon servicetechnici getraind.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 12 oktober 2023 om 19:30 op Nu Venlo