HackShield: spel voor een veilige online leefwereld

HackShield
Nieuws - woensdag 21 februari 2024
Tekst
Video

HackShield is een spel voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar oud die hen bewust leert om te gaan met het internet. Kinderen komen vanaf een jonge leeftijd namelijk al snel in aanraking met de online wereld. Kinderen kunnen zich in dit spel aanmelden als Cyber Agent.

Het enthousiasme voor HackShield groeit snel in Limburg. Kinderen uit zeventien Limburgse gemeenten hebben zich al aangemeld als Cyber Agent. Na aanmelding krijgen de Cyber Agents (van 8 tot 12 jaar) toegang tot de boeiende wereld van dit leerzame cybersecurity-spel. 

Attendeer kinderen op HackShield

HackShield neemt kinderen mee op een avontuurlijke reis: ze gaan als digitale speurneuzen online gevaren identificeren en aanpakken. Via diverse routes met uitdagende vragen en scenario's leren ze effectieve oplossingen te vinden voor digitale problemen, zoals cyberpesten en phishing.

Bescherming tegen cybercriminaliteit

Wat maakt dit initiatief extra bijzonder? Kinderen kunnen niet alleen zichzelf, maar ook hun omgeving beter beschermen. De Cyber Agents worden aangemoedigd om hun kennis en vaardigheden te delen met ouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes. Zo vergroten zij hun eigen weerbaarheid en maken zij de bredere gemeenschap bewust van de gevaren en hoe zij deze kunnen vermijden.

Opleiden en beschermen

Samen streven we ernaar om een generatie kinderen op te leiden die niet alleen bedreven zijn in digitale veiligheid, maar ook actieve bijdragers zijn aan een veiliger online landschap voor iedereen.

Aanmelden

Ken jij een toekomstige Cyber Agent? Deel dan deze oproep! Kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar kunnen zich aanmelden als Cyber Agent via www.joinhackshield.com

Externe video URL

#AANPAKKEN

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 21 februari 2024 om 16:42 op Nu Venlo