Herinrichting Henriëtte Roland Holstlaan fase 2 in Blerick

Henriëtte Roland Holstlaan
Nieuws - vrijdag 26 mei 2023
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

Van maandag 12 juni tot en met maandag 17 juli wordt de tweede fase van de aanpak herinrichting Henriëtte Roland Holstlaan, Diependijkstraat en Klingerbergsingel gerealiseerd.

Aanleg voorrangsplein

Het kruispunt wordt een voorrangsplein. De conflictpunten worden eenvoudiger en uit elkaar gehaald. Fietsers worden apart geleid en hoeven per keer ook maar één rijbaan over te steken van de Henriëtte Roland Holstlaan. Het kruispunt wordt groter, maar de handelingen worden eenvoudiger en daardoor ook veiliger. Het kruisen van wegen wordt makkelijker, zowel met de auto als met de fiets. Zie onderstaande afbeelding.

Omleiding verkeer

De Henriëtte Roland Holstlaan is tijdens deze werkzaamheden dicht voor verkeer in beide richtingen. Deze weg verbindt de wijken Vastenavondkamp en Klingerberg met het hoofdwegennet. Daarom zijn er verschillende mogelijkheden voor de omleiding in beide wijken.

De Klingerberg wordt omgeleid via de zuidelijke aansluiting Klingerbergsingel, Henriëtte Roland Holstlaan en Mulkenshofweg richting de snelweg. Het Vastenavondkamp wordt omgeleid via de Alberickstraat en Eindhovenseweg naar de snelweg of via de Alberickstraat en Henriëtte Roland Holstlaan naar de snelweg. Zie onderstaande afbeelding.

Aanpassing openbaar vervoer

Arriva zal gedurende de afsluiting haar dienstregeling aanpassen. Informatie over deze aanpassing wordt verzorgd door Arriva.

Informatievoorziening

Wil u op de hoogte blijven van de werkzaamheden aan de Henriëtte Roland Holstlaan/Diependijkstraat? Dan kunt u de Heijmans BouwApp downloaden. U kunt eenvoudig de planning en fasering bekijken en het laatste nieuws lezen over de werkzaamheden. Ook kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager om vragen te stellen.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 26 mei 2023 om 10:32 op Nu Venlo