Heropening regenboogzebrapad station Venlo

regenboog zebrapad
Nieuws - woensdag 19 juni 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

De maand juni is Pride-maand. Deze maand is er extra aandacht voor de LHBTIQA+ (lesbische-, homoseksuele-, biseksuele-, trans-, intersekse, queer- en aseksuele-) gemeenschap. Op 28 juni wordt de Pride-maand afgesloten met de heropening van het regenboogzebrapad op het Stationsplein in Venlo.

Verschillende activiteiten

Venlo is sinds 2014 Regenboogstad en dus is 2024 een jubileumjaar. Deze maand vinden er nog de volgende activiteiten plaats in Venlo:

•    Van 24 tot 30 juni wappert de regenboogvlag bij het Stationsplein in Venlo.
•    Op 28 juni wordt de Pride-maand symbolisch afgesloten op het Stationsplein in Venlo met de presentatie van het vernieuwde regenboog zebrapad. 

Heropening regenboogzebrapad

De heropening van het regenboogzebrapad is de symbolische afsluiting van Pride-maand in Venlo. Iedereen is welkom op het Stationsplein in Venlo. De aftrap is om 10.00 uur en na een toespraak door de wethouder, het COC Limburg en Venlo Kleurt is er tot 12.00 uur een borrel bij House of Confetti op de Parade.

Het COC Limburg Venlo zet zich al jaren in voor de LHBTIQA+ gemeenschap in Limburg en Venlo. Zij organiseren elke maand activiteiten in de stad en in de regio op het gebied van ontmoeten, bewustzijn vergroten en acceptatie. Ook na juni gaat de gemeente door met het organiseren van activiteiten voor de LHBTIQA+ gemeenschap. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 19 juni 2024 om 14:56 op Nu Venlo