Hoe ziet de gemeente Venlo er in 2040 uit?

Arcen
Nieuws - maandag 3 april 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Dit jaar start de gemeente Venlo met het ontwikkelen van een omgevingsvisie voor Venlo. Hoe ziet de gemeente Venlo eruit in 2040? Waar willen we wonen? Hoe houden we onze gemeente bereikbaar? Hoe groen zijn de wijken? En kunnen bedrijven uitbreiden? Denk mee over onze omgeving!

Ook in de toekomst wil de gemeente dat Venlo een stad is waar we op een gezonde manier met elkaar samen leven, wonen en werken. Wat voor gemeente willen en kunnen we in 2040 zijn? Daar gaat de omgevingsvisie 2040 ons antwoord op geven.

Wat is een omgevingsvisie?

Dit jaar start de gemeente Venlo met het ontwikkelen van een omgevingsvisie voor Venlo. In de omgevingsvisie komt te staan wat de plannen zijn voor de leefomgeving voor de lange termijn en welke strategische keuzes we daarbij maken. Waar woningbouw, natuur, landschap, verkeer, energie, recreatie en erfgoed een plek krijgt, komt hierin aan bod.

Denk met ons mee!

We maken deze omgevingsvisie graag samen. Wij hebben de kennis van onze inwoners, ondernemers en bezoekers hard nodig. Via een online enquête kunt u aangeven wat u waardevol en belangrijk vindt voor de toekomst van Venlo. Het invullen van de enquête duurt ongeveer tien minuten en is geheel anoniem.

Met het invullen van de enquête maakt u ook nog eens kans op een Groeët Venlose Kedobón ter waarde van € 25,-.

Inwonersavond

Wilt u ook meepraten over de toekomst van Venlo? Sluit dan aan bij de inwonersavond op maandag 24 april 2023. Meer informatie over deze avond volgt binnenkort op www.nu.venlo.nl/omgevingsvisie

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 3 april 2023 om 11:00 op Nu Venlo