Inloopmomenten voor gebiedsontwikkeling Vierwaarden langs de Maas

Gebiedsontwikkeling Vierwaarden
Nieuws - woensdag 30 augustus 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

In september organiseert Waterschap Limburg namens zes samenwerkende overheden inloopmomenten voor gebiedsontwikkeling Vierwaarden in Venlo-Noord, Arcen en Velden. Inwoners, ondernemers en andere betrokkenen kunnen dan vragen stellen en oplossingen aandragen.

We willen het gebied aan beide zijden van de Maas nu en in de toekomst beschermen tegen hoogwater. Hiervoor moeten de dijken versterkt worden, maar de Maas moet ook voldoende ruimte krijgen om water af te voeren. Een tegenstrijdige en complexe situatie, waar we met project Vierwaarden een oplossing voor zoeken. Daarbij kijken we niet alleen naar hoogwaterveiligheid, maar zijn er ook andere doelen. Denk hierbij aan het versterken van natuur en landschap, het verplaatsen van de jachthaven van Venlo en het verbeteren van recreatiemogelijkheden.

Inloopmomenten

We organiseren inloopmomenten voor betrokkenen die in gesprek willen met leden van het projectteam. Heeft u vragen of ideeën over het project? Kom dan langs bij één van onze inloopmomenten. U kunt zonder afspraak binnenlopen tussen 14.00 uur en 18.00 uur. 

Venlo-Noord Maandag 11 september De Witte Kerk

Agnes Huijnstraat 3, 5914 PE Venlo
Arcen (Hertogbroek) Maandag 18 september De Hertog Jan Proeverij

Kruisweg 43, 5944 EM Arcen
Velden Donderdag 21 september BMV De Vilgaard

Schandeloseweg 1, 5941 CP Velden

Ontwerpateliers

Naast inloopmomenten organiseren we in het najaar ook ontwerpateliers. We gaan dan samen met direct betrokkenen schetsen maken van mogelijke oplossingsrichtingen. Meer informatie vindt u op onze projectpagina.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in dit project? Abonneer u dan op de nieuwsbrief van Waterschap Limburg via www.waterschaplimburg.nl/email. Selecteer dan dat u informatie wilt ontvangen over ‘Dijkversterkingen’ in de ‘gemeente Venlo’.

Wij werken samen aan project Vierwaarden

Het project Vierwaarden is een initiatief van Waterschap Limburg, Provincie Limburg, het Rijk (ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en Rijkswaterstaat) en de gemeenten Horst aan de Maas en Venlo.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 30 augustus 2023 om 16:03 op Nu Venlo