Isa uit Tegelen: de allereerste kinderburgemeester van Venlo

Burgemeester Antoin Scholten met kinderburgemeester
Nieuws - maandag 7 november 2022
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

Kinderen van de drie deelnemende basisscholen (Toermalijn, Talentencampus Venlo en Sint Martinus) hebben per school één kandidaat voorgedragen. Vandaag was het uur van de waarheid: Eén van deze drie kandidaten is door een commissie gekozen als de allereerste kinderburgemeester van gemeente Venlo.

Wat was het een moeilijke keuze! Allemaal toppers en het was een echte nek-aan-nekrace. Maar we zijn er uit. Vanaf 30 november is Isa van basisschool  ‘de Toermalijn’ uit Tegelen de allereerste kinderburgemeester van groot Venlo.

Wie is Isa, de  nieuwe kinderburgemeester?

Isa woont in de wijk Op de Hei in Tegelen en is zeer betrokken bij haar buurt. Ook bij Jongerencentrum Picus is zij actief. Gezonde voeding vindt ze belangrijk. Het is één van de thema’s waar ze zich het komende jaar hard voor maakt.

Isa heeft er heel veel zin in. Ze gaat als kinderburgemeester met de burgemeester of een wethouder mee naar bijzondere gebeurtenissen, zoals huldigingen van sporthelden, sleuteloverdracht met Vastelaovend of de herdenkingen op 4 en 5  mei. Soms houdt zij daar een korte toespraak.

Installatie

Op 30 november wordt Isa officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester. Ze ontvangt dan de speciaal door kinderen ontworpen ambtsketting.  We zien uit naar de samenwerking en horen graag de stemmen en de inbreng van onze kinderen in Venlo. Gefeliciteerd Isa! Wij gaan dit mooie avontuur graag met je aan en we hebben er alle vertrouwen in dat je een geweldige kinderburgemeester gaat zijn!

Kandidaten voor kinderburgemeester
Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 7 november 2022 om 18:24 op Nu Venlo