Jeugdeducatiefonds organiseert werkbezoek bij De Wijnberg

Decoratief
Nieuws - donderdag 8 december 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

Op woensdag 7 december vond er een werkbezoek plaats bij onderwijsexpertisecentrum De Wijnberg in Venlo-Oost. Het werkbezoek, georganiseerd door het Jeugdeducatiefonds, geeft scholen inzicht in hoe we in Venlo samen willen werken aan een duurzame, schaalbare aanpak van kinderarmoede.

Directeur Hans Spekman ging met Venlose scholen in gesprek over wat zij zoal tegenkomen en wat het Jeugdeducatiefonds in de ondersteuning van kinderen kan betekenen. Tijdens het werkbezoek wisselden verschillende scholen hun ervaringen met het Jeugdeducatiefonds uit. Doel van het fonds is om gelijke kansen voor ieder kind te bevorderen.

Subsidie

Inmiddels is er vanuit de gemeente een meerjarige subsidie van bijna 3,5 ton beschikbaar gesteld voor in totaal zeventien gecertificeerde scholen. De scholen kunnen een subsidie bij het fonds aanvragen van maximaal € 13.000 per schooljaar. Hiervan wordt € 4.500 cofinanciering aan gemeenten gevraagd. Scholen kunnen bij het fonds terecht voor de aanschaf van een fiets of laptop, een educatieve excursie, coaching van kinderen of ondersteuning in de thuissituatie.

Ondersteuning via het onderwijs

“Armoede en schulden kunnen leiden tot stress en zorgen in een gezin,” zegt wethouder Schatorjé (Zorg, Jeugd, Onderwijs & Financiën). “Het Jeugdeducatiefonds doet al jaren fantastisch werk in de ondersteuning van kinderen. Het fonds zorgt er voor dat kinderen in achterstandssituaties beter mee kunnen doen op school en daardoor hun talenten beter kunnen ontwikkelen.”

Het Jeugdeducatiefonds vormt een aanvulling op de taken en verantwoordelijkheden van de gemeente bij het voorkomen en bestrijden van armoede en onderwijsachterstanden. Het fonds heeft een vangnetfunctie. Daar waar de Venlose jeugdfondsen geen uitkomst bieden, kan het Jeugdeducatiefonds mogelijk wel ondersteunen, bijvoorbeeld in de vorm van extra bijles. Ondersteuning via het onderwijs is noodzakelijk, omdat uit onderzoek blijkt dat leerlingen uit arme gezinnen het minder goed doen op school.    

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 8 december 2022 om 08:41 op Nu Venlo