Jeugdfondsen: uitbreiding budget en doelgroep

Decoratief
Nieuws - vrijdag 17 februari 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Door de energiecrisis hebben steeds meer gezinnen geldzorgen. Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld Venlo zien dan ook een stijging in aanvragen voor ondersteuning. De landelijke Stichting Leergeld stelt daarom ruim € 40.000,- extra beschikbaar ter ondersteuning van Venlose kinderen.

Ouders met een krappe portemonnee kunnen financieel ondersteund worden om hun kinderen te laten sporten, voor de aanschaf van een fiets of Chromebook, de kosten van zwemles of mee te laten doen aan cultuur. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en Stichting Leergeld Venlo ondersteunen Venlose kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. De gemeente Venlo, donateurs/sponsors en de landelijke fondsen maken dit ook in Venlo mogelijk.

Danny Schelberg (bestuur): “De gevolgen van de corona- en energiecrisis hebben er bij vele gezinnen ingehakt, evenals de inflatie. Werkende ouders met een inkomen dat tot voor de crisis nog toereikend was, moeten nu aan het einde van de maand afwegen "Wat kan nog en wat niet meer?" Peter Freij (voorzitter): “Werkende ouders, waaronder ZZP-ers en MKB-ers, denken vaak dat ze niet in aanmerking komen voor ondersteuning of kennen de regelingen niet”.

Inkomensgrens verhoogd

Om meer gezinnen te ondersteunen heeft de gemeente Venlo tot einde dit jaar de inkomensgrens verhoogd van 120 procent naar 150 procent. Dat betekent dat een tweeoudergezin met een inkomen tot € 2.562,- en een eenoudergezin met een inkomen tot € 1.793,- een aanvraag kan indienen.

De bijdrage van de fondsen zorgt ervoor dat ook deze gezinnen makkelijker kunnen rondkomen. De aanschaf van een noodzakelijke fiets voor school, het lidmaatschap van een sportclub of muziekles maakt dat alle kinderen mee kunnen doen!

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 17 februari 2023 om 09:46 op Nu Venlo