Juni, de maand dat 'Venlo Kleurt'!

Twee vrouwen met gekleurde oogschaduw.
Nieuws - dinsdag 6 juni 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Een fijne plek voor iedereen, ongeacht afkomst, gender of seksuele voorkeur: daar streeft Venlo naar. Wij omarmen deze verscheidenheid. Het geeft juist kleur aan onze stad. In de maand juni geven we hier extra aandacht en kleur aan onze stad, onder de noemer Venlo Kleurt.

Maand van de inclusiviteit

Met verschillende partners in het veld en met stichting Venlo Kleurt maken we juni een maand waarin we de vrijheid vieren om jezelf te mogen zijn.  In de stad worden verschillende activiteiten georganiseerd, van interessante lezingen, ontmoetingen, lekker samen eten en nog veel meer. Voor het volledige programma bekijk de agenda: agenda Venlo Kleurt. 

Stichting Venlo Kleurt wil deze maand van de inclusiviteit de komende jaren verder doorontwikkelen. Hoe mooi zou het zijn als inwoners, verenigingen, organisaties en bedrijven voortaan ieder jaar in de maand juni stilstaan bij het thema en zo bewustzijn en acceptatie van en voor elkaar stimuleren.

De aandacht is nog broodnodig. We zien op veel gebieden steeds dat lang niet iedereen volwaardig mee kan of mag doen. Uitsluiting, bewust of onbewust,  is lastig grijpbaar.  Ben nieuwsgierig naar de ander, luister naar elkaars verhalen, zet vooroordelen opzij. En grijp juist deze maand die extra kans! Want er is veel te beleven. Venlo; de stad voor iedereen!  

Meer informatie

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 6 juni 2023 om 17:06 op Nu Venlo