Kiki van Eijk maakt kunstwerk voor Wilhelminaplein in Tegelen

Impressie centrumplan Tegelen
Nieuws - maandag 31 juli 2023
Tekst
Leesduur 1 minuut

Designer Kiki van Eijk gaat een kunstwerk maken voor het Wilhelminaplein in Tegelen. De gemeente Venlo vindt haar ontwerp origineel in de zin van oorspronkelijkheid en vernieuwend en is zowel qua uiting als qua kleurstelling uniek.

Keramiek

Afgelopen jaar is het plan voor de herinrichting van het centrum in Tegelen verder uitgewerkt. Rode draad in het plan is het zichtbaar maken van het keramisch verleden van Tegelen in de openbare ruimte. Het kunstwerk is onderdeel van het project van de Regio Noord-Limburg om de keramiekgeschiedenis in de regio Venlo meer aandacht te geven, waarvoor subsidie beschikbaar is gesteld.

De gemeente gaat aan dit thema invulling geven door een kunstwerk aan het Wilhelminaplein te plaatsen. De opdracht hiervoor is dus gegund aan Kiki van Eijk, geboren en opgegroeid in Tegelen. Zij mag haar ontwerp nu gaan uitwerken. 

Planning

In het najaar wordt gestart met de nieuwe inrichting van de kerktuin bij de Martinuskerk. Het kunstwerk zal bij de afronding hiervan begin 2024 worden geplaatst. Vanaf begin 2024 wordt ook stapsgewijs de verdere herinrichting van het centrum van Tegelen aangepakt.

Zie ook: Project Keramiekgeschiedenis van Noord-Limburg - Regio Noord-Limburg

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 31 juli 2023 om 14:16 op Nu Venlo