Kinderburgemeester Isa geïnstalleerd

Burgemeester Antoin Scholten met Kinderburgemeester Isa
Nieuws - donderdag 1 december 2022
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten
Tijdens de afgelopen raadsvergadering is Isa, de allereerste kinderburgemeester van gemeente Venlo officieel geïnstalleerd. Het komend jaar gaat Isa zich inzetten voor de kinderen van gemeente Venlo.

Met een officiële handeling en in aanwezigheid van haar familie, enkele vrienden, mensen van haar school en geïnteresseerden is Isa het nu dan echt: de kinderburgemeester van Venlo! Ze kan nu echt aan de slag om alle kinderen in gemeente Venlo te vertegenwoordigen. En daar heeft ze heel veel zin in! Ze staat te trappelen om te beginnen.

Een ambtsketen kan in deze rol natuurlijk niet ontbreken. De ambtsketen is speciaal gemaakt voor de kinderburgemeester en is uniek. Het is gemaakt samen met de kinderen van de drie deelnemende scholen. Iedere school heeft één ontwerp ingestuurd. Deze drie ontwerpen zijn vertaald en verwerkt in de ambtsketen.  

Openen van de lichtjesroute

Op 7 december heeft Isa haar eerste officiële handeling: het openen van de lichtjesroute in gemeente Venlo. De lichtjesroute is georganiseerd door Venlo Partners en loopt van 7 december tot en met 8 januari. De lichtjestocht is interactief en avontuurlijk. In het centrum van Venlo zijn in totaal elf schildjes aangebracht. Die kunnen met een speciale scepter (voor drie euro te koop bij Bibliotheek Venlo) worden geactiveerd. Als een schildje met de scepter wordt aangeraakt, komt het middeleeuwse verhaal van Flujas en Guntrud tot leven…

Het komende jaar gaan we Isa op nog veel meer plekken zien, horen en meemaken. Ze zal met haar enthousiasme een frisse energie brengen en kinderen in Venlo een extra stem geven. Veel succes Isa!

Kinderburgemeester Isa ontvangt ambtsketen

 

 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 1 december 2022 om 10:56 op Nu Venlo