Kunstwerk ‘Entree tot Steyl’

Aanzicht Steyl vanuit Baarlo
Nieuws - woensdag 21 december 2022
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

De entree van het kloosterdorp Steyl krijgt een nieuw gezicht. Nabij de kruising Waterloostraat/Roermondseweg komt een nieuw kunstwerk dat de identiteit van het dorp en de verbinding van het oude en nieuwe Steyl uitbeeldt.

Kunstenaar Patrick Kusters maakte het winnende ontwerp en mag komend jaar het nieuwe herkenningspunt gaan creëren. 

Initiatiefnemers

De werkgroep Leefbaarheid Roermondseweg Steyl heeft samen met de gemeente een plan opgesteld voor een  integrale aanpak van de Roermondseweg op het gebied van verkeer, leefbaarheid, verduurzaming én sociale cohesie.

De ambitie is om de Roermondseweg die nu als een soort ‘Berlijnse Muur’ door Steyl loopt, te verzachten en de beide wijkgedeeltes meer met elkaar te verbinden. Een kunstwerk op het weggedeelte ter hoogte van de kruising van de Roermondseweg en de Waterloostraat sluit aan op dit initiatief. De bedoeling is om op termijn dit kunstwerk of een vorm daarvan ook te realiseren aan de andere invalswegen in Steyl.  Voor weggebruikers en bezoekers is dan in een oogopslag duidelijk dat men in Steyl is gearriveerd.

Participatie

Voor deze opdracht zijn vier kunstenaars geselecteerd die een schetsontwerp hebben gemaakt. Deze kunstenaars zijn allen woonachtig en/of werkzaam in Steyl en of omgeving en (indirect) betrokken bij de doorontwikkeling van het dorp. De werkgroep Leefbaarheid Roermondseweg, stichting Steyl Inspireert, wijkraad Steyl en de gemeente hebben ieder hun stem uitgebracht. Het ontwerp van kunstenaar Patrick Kusters kwam als winnaar uit de bus.

Het ontwerp van het winnende kunstwerk dat wordt gemaakt als nieuwe entree voor Steyl. Het zijn twee ruitvormige bakken met hierin torens met glas in lood.
Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 21 december 2022 om 15:46 op Nu Venlo