Kunstwerk van zwerfafval in Klingerberg Blerick

Takelwagen plaatst kunstwerk van zwerfafval op sokkel
Nieuws - donderdag 30 maart 2023
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten
In de wijk Klingerberg in Blerick is een kunstwerk geplaatst dat volledig is gemaakt van zwerfafval. Het kunstwerk is geplaatst op het hoogste punt in de wijk; op de heuvel in het Maashofpark. Op donderdag 30 maart werd het kunstwerk onthuld door wethouder Jacques Smeets.

Het afvalkunstwerk is een initiatief van inwoner Wout Weijmans, die het project indiende in het kader van het Buurtbudget dat de wijk in 2022 heeft ontvangen van gemeente Venlo.

Samenwerking met buurtbewoners

Het kunstwerk is gemaakt door kunstenaar Edwin de Klein die hiervoor heeft samengewerkt met de buurtbewoners. Deze vorm van kunst wordt ‘community art’ genoemd; kunst voor, door en met de buurt. Bewonersinitiatief Schoon Klingerberg (BISK) verzamelde een jaar lang blikjes uit het zwerfafval in de wijk. Leerlingen van basisschool De Klingerberg maakten het ontwerp voor het kunstwerk en de kinderen van scouting St. Lambertus Blerick hebben de verzamelde blikjes geplet zodat ze in het kunstwerk verwerkt konden worden.

Doen alsof je neus bloedt

Het kunstwerk draagt de naam ‘Doen alsof je neus bloedt’, wat betekent ‘doen alsof je van niets weet’. Het kunstwerk is een smiley met open ogen en mond een grote neus die richting de wijk wijst. Doordat het kunstwerk zichtbaar uit zwerfafval (aluminium blikjes) bestaat, wordt meteen duidelijk hoe belangrijk het is om zwerfafval op te ruimen. Met het kunstwerk hopen de buurtbewoners dan ook dat mensen zich ervan bewust worden om de wijk samen schoon te houden.

Het kunstwerk is geadopteerd door de basisschool De Klingerberg. Neem vooral een kijkje!

Kunstwerk van zwerfafval
Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 30 maart 2023 om 15:58 op Nu Venlo