Lichtjesroute officieel geopend door kinderburgemeester

Kinderburgemeester Isa en burgemeester Scholten staan bij een schild van de Lichtjesroute met een scepter tijdens de openingshandeling.
Nieuws - donderdag 8 december 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

De weken rond kerst zijn magisch. Maar deze keer nog meer dan anders! Op woensdag 7 december heeft onze kersverse kinderburgemeester namelijk officieel haar eerste taak verricht: de opening van de Lichtjesroute in de binnenstad.

Lichtjesroute

Gezinnen stappen in de Venlose binnenstad in de wereld van Flujas en Guntrud. Samen op avontuur en het hele verhaal ontdekken en beleven. Het verhaal waarin de stichters van Venlo je meenemen naar de middeleeuwen. En de kinderen bepalen hoe dat verhaal echt tot leven komt.

Tijdens de Lichtjesroute zoeken kinderen telkens naar een schild. De schilden zijn geplaatst in de hele binnenstad. Op de plekken waar een schild staat, lezen of luisteren kinderen (en ouders) naar de avonturen van Flujas en Guntrud.

Eigen scepter

Om het echt magisch te maken kunnen kinderen met een eigen scepter op pad gaan. Zoek een schild, en met een zwaai gebeurt er van alles: een kanonskogel wordt afgevuurd, lampjes gaan branden, je hoort bijzondere geluiden of er wordt iets in beweging gezet. De scepter is te verkrijgen bij De Bibliotheek.

Loop met het hele gezin deze magische lichtjestocht en ervaar de verrassende gebeurtenissen. Na de route nog niet klaar om naar huis te gaan? Zoek dan de speciale bonusschilden die op verschillende plaatsen in de binnenstad verstopt zijn!

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 8 december 2022 om 11:26 op Nu Venlo