Limburg Openhartig opent het gesprek over mentale gezondheid

Openhartig
Nieuws - vrijdag 15 maart 2024
Tekst
Leesduur 4 minuten

Op woensdag 20 maart wordt de campagne ‘Limburg Openhartig’ gelanceerd bij Grenswerk in Venlo. Deze campagne heeft als doel meer openheid over mentale gezondheid en psychische kwetsbaarheid te creëren.

Door openhartig met elkaar te praten over mentale gezondheid,  verminderen we het taboe en werken we aan een inclusief Limburg, waarin iedereen mag en kan meedoen.

Limburg Openhartig

Veel mensen met een psychische kwetsbaarheid vinden het lastig om hun gedachten, gevoelens en emoties openlijk uit te spreken. Ze zijn bang dat ze niet (goed) begrepen of veroordeeld worden. Daar wil Limburg Openhartig iets aan veranderen! Limburg Openhartig is een initiatief van veertien samenwerkende gemeenten in Noord- en Midden-Limburg.

Tijdens het kick-off evenement op woensdag 20 maart 2024 ervaart u op interactieve manier het belang van openheid over mentale gezondheid. Zowel inwoners als professionals van de regio Noord- en Midden-Limburg zijn van harte welkom. Het evenement vindt plaats in Grenswerk en start om 17:00 uur. Het is gratis toegankelijk. Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Interesse? Aanmelden doe je via www.limburgopenhartig.nl.

Praktische handvatten voor openhartige gesprekken

In de komende periode wordt er in de regio op verschillende manieren aandacht besteed aan het onderwerp ‘mentale gezondheid’. Op de website www.limburgopenhartig.nl staan openhartige verhalen van Limburgers. Zij vertellen over de negatieve impact van vooroordelen, maar ook over de positieve invloed die openheid heeft. Deze verhalen worden via een regionale campagne verder verspreid. 

Op de website staan ook tips voor het voeren van openhartige gesprekken en feiten over mentale gezondheid. De website biedt ook de mogelijkheid om online hun eigen ervaringen met anderen te delen. Tot slot vinden er verspreid over de regio in de komende drie jaar regelmatig verschillende kleinschalige activiteiten plaats,  waarbij het gedachtegoed van de campagne wordt uitgedragen. Via de website is het ook mogelijk om campagnematerialen te bestellen, die mensen binnen hun eigen organisatie of netwerk kunnen verspreiden.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 15 maart 2024 om 10:40 op Nu Venlo