Mag uw bestel- of vrachtauto het centrum nog in?

Kentekencheck
Nieuws - maandag 29 april 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Het centrum van Venlo krijgt een zero-emissiezone voor bestel- en vrachtauto’s per 1 januari 2027. Mag uw bestel- of vrachtauto dan het centrum nog in? Doe de Kentekencheck en u weet het!

Veel bestel- en vrachtauto’s moeten vanaf 1 januari 2027 uitstootvrij zijn om de zero-emissiezone in Venlo in te kunnen. Voor een aantal voertuigcategorieën gelden er tot 2030 vrijstellingen en een overgangsregeling. Wilt u weten vanaf wanneer uw bestel- of vrachtauto niet meer is toegestaan in de zero-emissiezone van Venlo? Vul het kenteken in bij de Kentekencheck op www.opwegnaarzes.nl. Rijdt u met een elektrische bestel- of vrachtauto of een op waterstof, dan heeft u gewoon toegang tot de zone.

Meer informatie en gratis advies

Kijk op de website van de gemeente Venlo voor meer informatie over de toekomstige zero-emissiezone, bijvoorbeeld de precieze locatie. Heeft u vragen, e-mail dan naar ZE-zone@venlo.nl. Wilt u gratis advies over hoe uw organisatie zich voorbereidt op de zero-emissiezones? Neem contact op met de logistiek adviseur van gemeente Venlo: Mark Luikens, 06-51165781, m.luikens@venlo.nl. Mark weet bijvoorbeeld welke subsidies er zijn en hoe u het opladen regelt als u voor een elektrisch wagenpark kiest. Ook kan hij u adviseren over vrijstellingen, ontheffingen en overgangsregelingen.

Over de zero-emissiezone in Venlo

Gemeente Venlo ziet de zero-emissiezone als kans om het goederenvervoer schoner te maken en waar mogelijk te verminderen. Dagelijks rijden er bijna 500 bestelauto’s en meer dan 120 vrachtauto’s door het stadscentrum van Venlo. Een zero-emissiezone leidt tot minder schadelijke uitstoot van stikstof, CO2 en fijnstof, minder geluidsoverlast en grotere verkeersveiligheid. En dat maakt het centrum van Venlo een aantrekkelijke plek om te wonen, werken en bezoeken. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 29 april 2024 om 15:00 op Nu Venlo