Meer dan 100 batterijen per huishouden

Batterijen die op een tafel liggen
Nieuws - donderdag 9 februari 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Stroom uit het stopcontact is zo'n 1.000 keer goedkoper en veel milieuvriendelijker dan een wegwerpbatterij. Maar batterijen zijn niet meer uit ons leven weg te denken. In een gemiddeld huishouden zijn ruim 100 batterijen of accu’s te vinden.

Waar kun je batterijen inleveren?

Winkels die batterijen verkopen, moeten lege batterijen ook weer terugnemen. Daarom vind je bij veel winkels, supermarkten en bouwmarkten een inzamelbak voor batterijen. Verder staan er op 22 plekken verspreid in onze gemeente retourstations. Maak er gebruik van!

Waarom apart inleveren?

Het gescheiden inleveren van batterijen scheelt veel nieuwe grondstoffen. Ongeveer 95% van de nikkel, kobalt en koper in batterijen kan er weer uit teruggewonnen worden. Daarnaast zijn sommige stoffen in batterijen schadelijk als ze in de natuur terechtkomen of bij verbranding vrijkomen. 

Tips

  1. Op www.legebatterijen.nl vind je snel en eenvoudig een inleverpunt bij jou in de buurt. Op www.venlo.nl/retourstations staat een lijst met retourstations.
  2. Bewaar oude batterijen thuis op een vaste plek zoals in een kartonnen doosje. Bewaar batterijen niet in een metalen doos om kortsluiting te voorkomen.
  3. Lever oude batterijen regelmatig in als je boodschappen gaat doen.
  4. Laat losse fietslampjes met lege wegwerpbatterijen niet aan je fiets hangen, maar lever de batterijen in.
Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 9 februari 2023 om 16:38 op Nu Venlo