Merel uit Venlo nieuwe kinderburgemeester

Nieuwe kinderburgemeester Merel samen met burgemeester Antoin Scholten
Nieuws - dinsdag 7 november 2023
Tekst
Foto
Leesduur 3 minuten

De nieuwe kinderburgemeester is bekend: Merel van kindcentrum De Koperwiek uit Venlo. Op dinsdag 7 november werd zij door een commissie gekozen tot de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Venlo.

De drie kandidaten Tijn, Merel en Lexie kwamen dinsdag 7 november samen in het stadhuis in Venlo. Daar koos de commissie, bestaande uit burgemeester Antoin Scholten, wethouder Frans Schatorjé, raadslid Jade Joosten en raadslid Vera Kuijs-Coopmans, Merel tot de nieuwe kinderburgemeester. Zij mag het komende jaar het stokje overnemen van Isa, die afgelopen jaar een geweldige prestatie heeft geleverd als allereerste kinderburgemeester van Venlo.

De nieuwe kinderburgemeester gaat met de burgemeester of een wethouder mee naar bijzondere gebeurtenissen. Gebeurtenissen die belangrijk zijn voor Venlo, of die speciaal zijn voor de kinderen in gemeente Venlo. Denk aan huldigingen van sporthelden, de Sinterklaasintocht of de sleuteloverdracht met Vastelaovend.

Installatie

Tijdens een feestelijke raadsbijeenkomst op 29 november wordt Merel officieel geïnstalleerd als nieuwe kinderburgemeester en neemt Isa afscheid als kinderburgemeester. Ook de speciaal door kinderen ontworpen ambtsketen wordt tijdens dit moment overgedragen aan Merel. We zien uit naar de samenwerking en horen graag de stemmen en de inbreng van onze kinderen in Venlo.

Gefeliciteerd Merel! Vandaag is een prachtig nieuw avontuur gestart, waarin je tochtjes en grapjes maakt met de burgemeester, bijzondere mensen gaat ontmoeten en nieuwe dingen gaat doen.

De drie kandidaten met burgemeester Antoin Scholten.
Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 7 november 2023 om 18:30 op Nu Venlo