Museummaand: met één ticket naar dertien musea

Twee pauwen logo museumaand
Nieuws - donderdag 2 november 2023
Leesduur 5 minuten

Van 10 november tot 10 december vindt de Museummaand plaats. In deze periode kunnen bezoekers met één ticket toegang krijgen tot dertien musea in Venlo, Roermond, Krefeld en Mönchengladbach.

Gezamenlijk ticket

De Venlose musea Van Bommel van Dam, het Limburgs Museum, Keramiekcentrum Tiendschuur, Missiemuseum Steyl en het Limburgs Schutterij Museum werpen een blik over stads- en landsgrenzen. Ze slaan de handen ineen met verschillende musea uit Roermond, Krefeld en Mönchengladbach. Vanaf 2 november bieden de deelnemende instellingen een gezamenlijk ticket aan waarmee u van 10 november tot en met 10 december al deze musea kunt bezoeken. Het ticket kost € 25,- en geeft de hele maand onbeperkt toegang tot alle dertien locaties. Zo kan iedereen kennismaken met cultuur in de grensregio. Alle deelnemende musea zijn te vinden op: www.museummaand.eu

Culturele schatten

“We kennen veel culturele pareltjes in onze regio,” zegt burgemeester Antoin Scholten. “De museummaand is een uitstekende gelegenheid voor onze inwoners om hun blik te verruimen en ook van het museumaanbod aan de andere kant van de grens gebruik te maken.’’

Daar is Oberbürgermeister Frank Meyer van partnerstad Krefeld het mee eens. “Onze grensregio biedt prachtige culturele schatten, die moeten we voor elkaar niet verstoppen. De Museummaand geeft ons allemaal de gelegenheid deze geweldige plekken te ontdekken of opnieuw te beleven, tegen een eerlijke prijs. Het project laat bovendien zien dat we onze krachten gezamenlijk nog beter kunnen tonen.”

Gratis busreis

Om de aftrap van de Museummaand te vieren, rijden er in het weekeinde van 11 en 12 november bussen tussen partnersteden Venlo en Krefeld, en tussen Roermond en Mönchengladbach. De ritten zijn gratis, maar per busrit geldt een maximum aantal deelnemers. Wie mee wil, kan reserveren of meer informatie vinden via www.museummaand.eu. Een reservering is definitief zodra deze is bevestigd door het Limburgs Museum.

De Museummaand wordt mogelijk gemaakt door het Interreg Programma Deutschland-Nederland en medegefinancierd door de Europese Unie (EU) en de programmapartners.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 2 november 2023 om 15:58 op Nu Venlo