Nationale klimaatweek: 550e installatie 'Met gemak zon op je dak'

Wethouder geeft bloemetje aan 550ste deelnemer zonnepanelenproject
Nieuws - donderdag 2 november 2023
Leesduur 5 minuten

De 550e installatie in het zonnepanelenproject ‘Met gemak zon op je dak’ is een feit. Wethouder Marij Pollux overhandigde bloemen aan de eigenaar van de zonnepanelen.

In het zonnepanelenproject van de gemeente Venlo kunnen woningeigenaren zonnepanelen laten plaatsen, zonder grote investering vooraf. De regeling is er voor alle woningeigenaren in de hele gemeente. Inschrijven is nog steeds mogelijk via www.venlo.zelfopwekken.nl. 

Met dit zonnepanelenproject helpt de gemeente Venlo inwoners die de aankoop van zonnepanelen lastig vinden, geen tijd hebben om zich te verdiepen of de investering niet in één keer kunnen of willen betalen. Deelnemers aan het project kiezen voor een voordelige lening bij de gemeente Venlo, terwijl ze meteen besparen op de energierekening. Iedereen die een eigen woning bezit kan meedoen. 

550e installatie 

Onlangs vond de 550e installatie plaats in de wijk Vossener in Blerick. Diezelfde dag werd ook het 6.000e zonnepaneel in het project geïnstalleerd. Wethouder Pollux is blij dat zoveel Venlonaren zich al hebben aangemeld: “Met dit project zorgen we ervoor dat steeds meer particuliere daken gebruikt worden voor het opwekken van zonne-energie. Zo besparen woningeigenaren in Venlo meteen geld op de energierekening.” 

Ook deelnemer Niké Bongaerts is erg blij met het project: “Ik had al meerdere aanbieders van zonnepanelen gesproken, maar ik zag door de bomen het bos niet meer. Toen ik hoorde dat de gemeente een project was gestart en het beste aanbod had geselecteerd, heb ik me meteen aangemeld.” 

Leverancier zonnepanelen

De gemeente werkt in dit project samen met ZelfOpwekken.nl. Dit bedrijf verzorgt de aankoop, de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen. Alle producten en materialen zijn vooraf geselecteerd vanwege kwaliteit, garanties en lange levensduur. Niké: “ZelfOpwekken.nl heeft alles voor me geregeld. Vlak nadat ik me aanmeldde, had ik telefonisch contact over mijn wensen en kreeg ik snel een offerte. Ik vond het heel fijn dat ik niets zelf hoefde te doen. Ik zou het iedereen aanbevelen!” 

Wethouder geeft bloemetje aan 550ste deelnemer zonnepanelenproject
Foto: wethouder Marij Pollux overhandigt bloemen aan 550e deelnemer Niké Bongaerts. 

Meer informatie en inschrijven

Ga naar www.venlo.zelfopwekken.nl voor meer informatie. Geïnteresseerden kunnen zich hier ook inschrijven voor een aanbod op maat. Er is ruimte voor 1.500 deelnemers in totaal. Het project loopt zolang de verordening Zonnepanelenproject gemeente Venlo 2021 geldt. 

We moedigen inwoners en bedrijven aan om iets te doen voor een beter klimaat en delen deze week dan ook mooie, duurzame initiatieven binnen onze gemeente. Dat doen we overigens niet alleen tijdens deze week, maar ook de rest van het jaar! Het klimaat heeft jou, ons het hele jaar nodig. Je kunt ieder moment beginnen aan een bewuster leven. Dus waarom vandaag niet? Welke duurzame stap zet jij vandaag? Kijk voor meer informatie op www.morgen.venlo.nl

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 2 november 2023 om 10:45 op Nu Venlo