Nationale Klimaatweek: Band op Spanning

Bandenspanning
Nieuws - maandag 30 oktober 2023
Leesduur 2 minuten

We moedigen inwoners en bedrijven aan om iets te doen voor een beter klimaat en delen deze week dan ook mooie, duurzame initiatieven binnen onze gemeente. Dat doen we overigens niet alleen tijdens deze week, maar ook de rest van het jaar!

Het klimaat heeft jou, ons het hele jaar nodig. Je kunt ieder moment beginnen aan een bewuster leven. Dus waarom vandaag niet? Welke duurzame stap zet jij vandaag? Kijk voor meer informatie op www.morgen.venlo.nl. 

Wist je dat 6 van de 10 autobezitters met te zachte banden rijdt? Vaak zonder het te weten. Zonde, want op harde banden rijd je veiliger, goedkoper én milieuvriendelijker .

Een juiste bandenspanning is beter voor het milieu. Je verbruikt namelijk minder brandstof waardoor er ook minder CO2 wordt uitgestoten. Bovendien slijten je banden minder snel, waardoor er minder bandenslijpsel in het milieu terechtkomt.

Aanstaande 𝘃𝗿𝗶𝗷𝗱𝗮𝗴 𝟯 𝗻𝗼𝘃𝗲𝗺𝗯𝗲𝗿 komen medewerkers van De Groene Garage naar het 𝗽𝗮𝗿𝗸𝗲𝗲𝗿𝘁𝗲𝗿𝗿𝗲𝗶𝗻 𝗯𝗶𝗷 𝗱𝗲 𝗔𝗹𝗯𝗲𝗿𝘁 𝗛𝗲𝗶𝗷𝗻 𝗝𝗮𝗻 𝗟𝗶𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗼𝗽 𝗱𝗲 𝗠𝗮𝗿𝗸𝘁 𝗶𝗻 𝗩𝗲𝗹𝗱𝗲𝗻. Daar bieden zij 𝘁𝘂𝘀𝘀𝗲𝗻 𝟭𝟬.𝟬𝟬-𝟭𝟳.𝟬𝟬 𝘂𝘂𝗿 𝗱𝗲 𝗴𝗿𝗮𝘁𝗶𝘀 𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗲 ‘𝗕𝗮𝗻𝗱 𝗼𝗽 𝗦𝗽𝗮𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴’ aan namens de gemeente Venlo. Met behulp van professionele mobiele apparatuur wordt de bandenspanning van auto’s gecontroleerd en worden de banden zo nodig opgepompt. Hiermee dragen we samen, op een concrete wijze, bij aan een schonere en veiligere samenleving. Kom jij ook?

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 30 oktober 2023 om 08:48 op Nu Venlo