Nationale klimaatweek: Venlo Schoon opruimactie 4 november

Venlo schoon
Nieuws - dinsdag 31 oktober 2023
Leesduur 3 minuten

Op 4 november organiseert Stichting Venlo Schoon in het kader van de Klimaatweek een opruimactie in de gemeente Venlo van 10.00 tot 12.30 uur in Venlo-centrum en Venlo-Zuid. Het doel: een schone en zwerfafvalvrije gemeente! Doe jij ook mee?

Venlo Schoon organiseert regelmatig opruimacties waarbij iedereen welkom is om mee te helpen. Het is belangrijk om zwerfafval op te ruimen omdat het veel negatieve effecten heeft op natuur, dier en mens. Suzanne van Knippenberg: โ€œSamen actief buiten bezig zijn met andere vrijwilligers geeft zoveel positieve energie. Je bent รฉcht samen aan hetzelfde doel aan het werken.โ€ 

๐—ฆ๐˜๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด V๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ผ ๐—ฆ๐—ฐ๐—ต๐—ผ๐—ผ๐—ป


Eind 2019 is het vrijwilligersinitiatief Venlo Schoon opgericht. Kartrekkers Laurie en Suzanne organiseerden al langer opruimacties voor vrienden en familie. Toen steeds meer mensen zich daarbij wilden aansluiten, werd besloten om Venlo Schoon in het leven te roepen. Inmiddels bestaat Stichting Venlo Schoon uit een grote groep van enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor een zwerfafvalvrije gemeente. Venlo Schoon is niet gebonden aan een bepaalde wijk of buurt. Ze zijn door de hele gemeente te vinden en ruimen graag op langs de Maas om zo de plastic soep te bestrijden.

Wij moedigen inwoners en collegaโ€™s aan om mee te doen met deze opruimactie aankomende zaterdag. Meld je aan via info@venloschoon.com!

We moedigen inwoners en bedrijven aan om iets te doen voor een beter klimaat en delen deze week dan ook mooie, duurzame initiatieven binnen onze gemeente. Dat doen we overigens niet alleen tijdens deze week, maar ook de rest van het jaar! Het klimaat heeft jou, ons het hele jaar nodig. Je kunt ieder moment beginnen aan een bewuster leven. Dus waarom vandaag niet? Welke duurzame stap zet jij vandaag? Kijk voor meer informatie op www.morgen.venlo.nl

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 31 oktober 2023 om 16:15 op Nu Venlo