Nieuw college van B&W

Burgemeester, wethouders en gemeentesecretaris
Nieuws - woensdag 1 juni 2022
Tekst
Leesduur 3 minuten

Dinsdag 31 mei heeft de gemeenteraad vijf wethouders verkozen. Zij gaan de komende vier jaar samen met de burgemeester het nieuwe college van B en W vormen.

Drie wethouders keren terug, twee zijn er nieuw. Bij hun werkzaamheden krijgen burgemeester en wethouders adviezen van de gemeentesecretaris. 

Frans Schatorjé (EENLokaal)

Wethouder Jeugd, Onderwijs en Financiën

Als geboren en getogen Tegelenaar ben ik altijd maatschappelijk betrokken geweest, bijvoorbeeld destijds als raadslid maar ook als voorzitter van voetbalclub SC Irene. De afgelopen vier jaar mocht ik werken als wethouder, een fantastische baan. Terugkijkend kan ik zeggen dat het een uitdagende en spannende periode was. We hebben gezorgd voor financieel herstel en tal van mooie ontwikkelingen in gang gezet. Ik ben er trots op dat ik ook de komende periode opnieuw aan de slag mag in het stadsbestuur. We gaan door op de ingeslagen weg, in het belang van alle Venlonaren. Dat doen we onder de toepasselijke titel ‘Samen verder bouwen aan een gezond Venlo’. Als wethouder Jeugd, Onderwijs en Financiën zal de komende vier jaar weer inspirerend, maar zeker ook inspannend worden. Ik ben benieuwd of het me vaker lukt om weer eens te koken voor vrienden, een boek te lezen of opa te spelen voor mijn drie kleinkinderen. Ik kijk uit naar een nieuwe periode met tal van nieuwe uitdagingen.

Wethouder Frans Schatorjé

 

 

 

 

 

 

Tom Verhaegh (CDA)

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Sport

Mijn naam is Tom Verhaegh, 34 jaar oud en ik woon in Velden met mijn vrouw Karin en ons zoontje Ruben. Sinds 2014 ben ik gemeenteraadslid namens het CDA en vanaf 2018 ook fractievoorzitter. In 2018 en 2022 ben ik lijsttrekker mogen zijn van onze partij en na de afgelopen vier jaar in de oppositie gezeten te hebben mag ik mij nu voorbereiden op een wethoudersfunctie. De afgelopen jaren heb ik gewerkt in het middelbaar onderwijs. Het Blariacumcollege en het Valuascollege zijn twee Venlose scholen waar ik gewerkt heb. Aardrijkskunde en Nederlands zijn de vakken die ik gegeven heb. Fitnessen, wielrennen, gitaarspelen, concerten bezoeken en afspreken met vrienden zijn een aantal van mijn vele hobby’s. Ik kijk uit naar de komende vier jaar!

Wethouder Tom Verhaegh

 

 

 

 

 

 

Erwin Boom (PvdA)

Wethouder Economie, Sociale Zaken en Kennisinfrastructuur

Na wederom een altijd hectische verkiezingstijd en daaropvolgend een positief resultaat, geeft het voldoening, om ook de komende vier jaar iedere dag weer, samen met de inwoners van onze gemeente en alle partners te werken aan onze prachtige gemeente. Zelf benader ik de zaken vanuit de positiviteit en denk altijd in kansen en oplossingen. We hebben de afgelopen vier jaar aan hele mooie projecten mogen werken en daar gaan we mee door. Er is veel werk aan de winkel maar samen bouwen we verder! Daarom ook ALLE DANK aan iedereen, voor de prettige samenwerking de afgelopen jaren en ik kijk uit naar de jaren die komen gaan, waarin we samen weer mooie dingen voor onze gemeente mogen doen! 

Wethouder Erwin Boom

 

 

 

 

 

 

Marij Pollux (GroenLinks)

Wethouder Duurzaamheid, Openbare Ruimte, Cultuur en Verkeer

Als mensen me vragen hoe het werk als wethouder bevalt, is mijn antwoord steevast: het mooiste werk dat ik ooit gedaan heb. Mee te mogen werken aan de ontwikkelingen in “mijn gemeente”, op de onderwerpen die mij na aan het hart liggen is geweldig. Ik ben dan ook blij dat ik dit werk nog vier jaar mag doen. Natuurlijk heeft het werken als wethouder ook nadelen: het vraagt veel tijd en dat betekent wat minder tijd voor familie en vrienden. Dat was wel iets om over na te denken. Zeker nu we een vierde kleinkind krijgen. Maar met hulp van mijn man en een goede planning gaat dat wel lukken. Ik verheug me erop om samen met de inwoners van onze prachtige gemeente en alle partners ook de komende vier jaar weer samen te werken.

Wethouder Marij Pollux

 

 

 

 

 

 

Jacques Smeets (EENLokaal)

Wethouder Welzijn en Burgerparticipatie

Ik ben Jacques Smeets, 58 jaar, geboren en getogen in Blerick. Getrouwd met Claudia en wij zijn trots op onze drie, inmiddels volwassen kinderen Jules, Louis en Sophie. Na mijn militaire diensttijd ben ik werkzaam geweest bij een bank, transportbedrijf en bij een bloemenexporteur. Ik ben mij vervolgens gaan richten op de bouw en vastgoedbranche en sport en gezondheid. Enkele jaren geleden ben ik mij gaan richten op het adviseren en financieren van bedrijven. Hier kwamen mijn kennis en ervaring goed van pas. Ook maatschappelijk gezien ben ik actief geweest als penningmeester van Stichting Venlo Beweegt en vanaf 2015 oprichter en voorzitter van Stichting Buitenbad Groot Venlo. Mijn interesse in de politiek is er eigenlijk al heel lang. Ik heb mij bij EENLokaal aangemeld en dit voelde meteen als thuiskomen. Succesvolle verkiezingen leverde mij een raadszetel op en uiteindelijk ben ik verkozen als wethouder met een hele mooie portefeuille. Een portefeuille die mij past. Ik ben immers iemand die graag met mensen in contact wil komen.

Wethouder Jacques Smeets
Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 1 juni 2022 om 10:22 op Nu Venlo