Nieuw fietspad tussen Belfeld en Reuver geopend

Wethouder Marij Pollux, wethouder .. van gemeente Beesel, gedeputeerde Jasper Kuntzelaers en een aantal anderen die fietsen op het nieuwe fietspad aan de Rijksweg Zuid in Belfeld.
Nieuws - dinsdag 14 mei 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Het nieuwe snelfietspad langs de Maas tussen Belfeld en Reuver is op maandag 13 mei geopend. Het fietspad is een directe snelle verbinding tussen Belfeld en Reuver en is onderdeel van de provinciale snelfietsroute tussen Venlo, Roermond en Sittard.

Het fietspad loopt parallel aan de Rijksweg Zuid tussen rotonde Reuver en rotonde Belfeld, aan de Maaszijde van de weg. Het is een tweerichtingsfietspad van 3,5 meter breed, voorzien van openbare verlichting. Door de ligging langs de Maas in een groene omgeving, het comfort, de veiligheid en de directe verbinding tussen Belfeld en Reuver, is het fietspad ideaal voor zowel woon-werkverkeer als voor recreatief fietsen. 

Het snelfietspad is aangelegd met als doel om mensen uit de auto te halen en te verleiden om de fiets te nemen. Hierdoor zal de uitstoot verminderen en kunnen mensen gezonder leven door meer te bewegen. Het fietspad is aangelegd met duurzame materialen en in de bermen is een bloemenmengsel gebruikt waar bijen, hommels en andere insecten graag op afkomen. Dit is goed voor de biodiversiteit.

Samenwerking

De gemeente Venlo werkte samen met de gemeente Beesel, Kragten, WBV Advies en BLM Wegenbouw om het fietspad te realiseren. Provincie Limburg leverde als subsidieverstrekker een voorname bijdrage aan het project en stuurde op een innovatieve en duurzame realisatie. Provincie Limburg zet al jaren in op meer fietsgebruik en investeert in betere en veiligere fietspaden om het verkeer te ontlasten, het milieu te sparen én omdat het gezonder is.

Foto: Zebra Fotostudio, Venlo

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 14 mei 2024 om 11:15 op Nu Venlo