Nieuwbouw de Wijnberg start in mei

Ontwerptekening de Wijnberg
Nieuws - donderdag 30 maart 2023
Tekst
Foto
Leesduur 2 minuten

De gemeente Venlo, de Mutsaersstichting en de Wijnberg hebben medio maart 2023 een definitief akkoord bereikt over de nieuwbouw van de Wijnberg op het terrein van de Mutsaersstichting in Venlo.

De Wijnberg is een school voor (voortgezet) speciaal onderwijs en biedt onderwijs op maat aan leerlingen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar met een complexe ondersteuningsbehoefte. Deze leerlingen zijn meestal in behandeling bij de Mutsaersstichting. Zij verblijven tijdelijk bij de Wijnberg onder het motto ‘zo kort als mogelijk, zo lang als nodig’ en werken toe naar een passende thuisnabije plek in de samenleving op basis van maximale zelfstandigheid.

Start werkzaamheden

In de week van 27 maart zijn de sloopwerkzaamheden gestart en naar verwachting zal in mei begonnen worden met de nieuwbouw. Hiermee komt er een eind aan een lange periode van voorbereiding. De leerlingen verhuizen in het voorjaar van 2024 naar een nieuw en duurzaam schoolgebouw.

Uiterlijke kenmerken nieuw gebouw

De uiterlijke kenmerken van de nieuwbouw zijn afgestemd op de bosrijke omgeving waarin het gebouw is gesitueerd. Naast klaslokalen is er ruimte voor praktijk, zoals horeca, techniek en groen. De Wijnberg die al sinds jaar en dag op het terrein gehuisvest is, kan daarmee ook in de toekomst aan haar 185 leerlingen onderwijs blijven bieden.

Na de oplevering, die ongeveer samenvalt met het 50-jarig bestaan van de Wijnberg, wordt aan geïnteresseerden de gelegenheid geboden om het nieuwe gebouw te bewonderen.

 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 30 maart 2023 om 11:02 op Nu Venlo