Nieuwe fietsroutes in Noord-Limburg beschikbaar

Nieuwe fietsroutes
Nieuws - vrijdag 17 mei 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

De regio Noord-Limburg heeft nieuwe fietsroutes samengesteld waarin de Maas een centrale rol speelt. Tijdens alle tochten kunnen fietsers ook genieten van historie, natuur en religie. De routes zijn gratis beschikbaar via www.maasinhetmidden.nl en in papieren vorm.

Rivier de Maas verbindt de acht gemeentes in Noord-Limburg. De gebieden rondom het water zijn prachtig en goed begaanbaar voor fietsers. Om inwoners en toeristen de schoonheid van het gebied te laten ervaren zijn er 18 nieuwe fietsroutes uitgestippeld. Er worden kortere routes tot 30 kilometer aangeboden. Fanatieke fietsers kunnen langere afstanden afleggen. Verantwoordelijk wethouder Janine van Hulsteijn: “Met dit initiatief willen we het toerisme langs de Maas bevorderen. Je kunt er prachtig fietsen en er valt veel te zien. We belichten daarom ook interessante verhalen over historische, natuurlijke en religieuze bezienswaardigheden in het gebied. Natuurlijk steken fietsers ook de Maas over.”

Pontjes en bruggen

Alle verbindingen die over de Maas gaan zijn meegenomen in de routes. Dit zijn bruggen, veren en pontjes in Noord-Limburg. Op de online kaarten worden ook de actuele vaartijden en meldingen over stremmingen weergegeven. Zo beschikken fietsers altijd over actuele informatie. De routes lopen zoveel mogelijk parallel aan de Maas en gaan waar kan door de uiterwaarden. De routes zijn gebaseerd op het bestaande fietsknopenpuntensysteem en lopen door de deelnemende gemeentes van Mook en Middelaar tot aan Beesel. Er is volop mogelijkheid om onderweg te stoppen en te genieten van de omgeving of een bezoek te brengen aan een bezienswaardigheid. 

De bezienswaardigheden zijn duidelijk opgenomen in de routebeschrijvingen en op de kaarten. Voor meer informatie kijk op www.maasinhetmidden.nl. De papieren versies zijn te krijgen bij de gemeentes en toeristische informatiepunten in Noord-Limburg. 

De fietsroutes zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Mook & Middelaar, Gennep, Bergen, Venlo, Beesel, Peel & Maas, Horst aan de Maas en Venray. ‘Maas in het Midden’ is een initiatief van Stichting Visit Noord-Limburg en Stichting Land van Cuijk. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 17 mei 2024 om 11:03 op Nu Venlo