Nieuwe opvang voor zwerfdieren

foto van de dierenambulance
Nieuws - woensdag 1 mei 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

De gemeente Venlo heeft een nieuwe opvang voor zwerfdieren. Vanaf 1 mei regelen Dierenopvangcentrum Ravenstein en Dierenopvang Maasland in Oss voor de komende tien jaar de opvang van zwerfdieren.

Eerder werden zwerfdieren opgevangen in dierenasiel Smakterheide, maar per 1 januari 2024 zijn zij hiermee gestopt. De gemeente Venlo is daarom op zoek gegaan naar een nieuwe partij. Dit heeft iets langer geduurd dan verwacht en daardoor werd de gemeente vier maanden zelf verantwoordelijk voor de opvang van zwerfdieren. 

In deze regio is er geen aanbieder gevonden die de opvang van zwerfdieren kan regelen. Daarom nemen Dierenopvangcentrum Ravenstein en Dierenopvang Maasland in Oss vanaf vandaag, 1 mei 2024, deze taak op zich. Onder de naam Dierenambulance Limburg Noord is er een website gelanceerd waarop alle informatie te vinden is over de opvang van zwerfdieren. De Dierenambulance Limburg Noord krijgt een extra locatie in Swolgen in de gemeente Horst aan de Maas.

Melden van zwerfdieren

Wilt u een melding maken van zwerfdieren, vermiste dieren, dieren in nood of dode dieren? Op de website van Dierenambulance Limburg Noord vindt u alle informatie. Ook kunt u kijken op www.venlo.nl/zwerfdieren-en-dode-dieren.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 1 mei 2024 om 10:15 op Nu Venlo