Nieuwe parkeerautomaten in Venlo

Voorbeeld van de nieuwe parkeerautomaat in Nijmegen.
Nieuws - donderdag 24 augustus 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten

Vanaf 28 augustus worden de huidige parkeerautomaten in Venlo vervangen. In totaal komen er 105 nieuwe parkeerautomaten. Bij alle automaten kan met bankpas of een mobiele parkeerapp betaald worden. Bij 40 automaten blijft het ook mogelijk om met contant geld te betalen.

De huidige parkeerautomaten in Venlo zijn verouderd en voldoen niet meer aan de juiste kwaliteit en technieken. Ze zijn toe aan vernieuwing. De werkzaamheden starten op 28 augustus en worden rond het einde van september afgerond. De werkzaamheden duren ongeveer een uur per parkeerautomaat. Kunt u de parkeerautomaat even niet gebruiken? Dan is er altijd een andere automaat op loopafstand beschikbaar of kunt u betalen met een mobiele parkeerapp.

Toekomstbestendige parkeerautomaten

De nieuwe parkeerautomaten hebben een groot en duidelijk leesbaar scherm. Daarnaast krijgen de parkeerautomaten stroom via de zonnepanelen op de automaat. Hierdoor zijn de automaten zelfvoorzienend. Ook zijn de automaten voorzien van apparatuur die in staat is om toekomstige ontwikkelingen op parkeergebied mogelijk te maken. Zoals het registreren van kentekens.

Betalen met bankpas en mobiele app

In juli 2022 zijn we gestart met een proef waarbij 48 automaten werden omgebouwd zodat hier alleen met bankpas betaald kon worden. Dit is erg goed bevallen. Er zijn geen klachten gekomen en er bleek ook geen afname in transacties.

We zien een steeds verdere afname van het gebruik van contant geld bij parkeerautomaten. Ook bij kleine bedragen wordt steeds vaker gepind. Daarnaast neemt het gebruik van mobiele parkeerapps toe. Het plaatsen van parkeerautomaten waar alleen met bankpas betaald kan worden, brengt voordelen met zich mee: minder storingen door muntgeld, minder ledigingen van het muntgeld en minder vandalisme omdat er geen contant geld meer in de automaten zit.

We hebben er voor gekozen om nog niet volledig over te gaan op parkeerautomaten waar alleen gepind kan worden. We willen de bezoekers en inwoners ook nog de optie bieden om contant te betalen. Betalen met een mobiele parkeerapp kan ook altijd. De 40 automaten met beide betaalmogelijkheden staan vooral in en rondom het centrum. De gebieden Venlo-Zuid en Venlo-Oost gaan wel volledig over op automaten waar alleen gepind kan worden. Uit de data van de oude automaten is gebleken dat hier weinig tot niet met muntgeld werd betaald.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 24 augustus 2023 om 12:03 op Nu Venlo