Online rijbewijs verlengen mogelijk vanaf 1 november

Rijbewijs en laptop
Nieuws - maandag 30 oktober 2023
Leesduur 4 minuten

Verloopt uw rijbewijs binnenkort? Of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? En woont u in Venlo? Dan kunt u heel handig vanaf 1 november uw rijbewijs online verlengen.

U hoeft dan alleen nog maar naar het stadskantoor te komen om uw nieuwe rijbewijs af te halen. Voor het afhalen van uw rijbewijs hoeft u geen afspraak te maken.

Voorwaarden

 U kunt het rijbewijs alleen online verlengen, als u voldoet aan de volgende voorwaarden:

  1. U heeft een Nederlands rijbewijs.
  2. U vraagt een verlenging van uw rijbewijs of een categorie-uitbreiding aan.
  3. U staat ingeschreven bij gemeente Venlo.
  4. U heeft de ID-check toegevoegd aan de DigiD app. Of u heeft een identiteitsbewijs of rijbewijs met pincode en de DigiD app. Meer informatie over DigiD vindt u op de website van DigiD: https://www.digid.nl/aanvragen-en-activeren/digid-aanvragen/

Is uw rijbewijs verlopen? Dan kunt u uw rijbewijs ook online verlengen. Voldoet u niet aan deze voorwaarden? Dan kunt u uw rijbewijs niet online verlengen. Maak een afspraak en ga dan naar het stadskantoor om uw verlenging te regelen.

Hoe werkt het?

Op de RDW website vindt u stap voor stap hoe online aanvragen in z’n werk gaat. Het is in ieder geval belangrijk dat u een nieuwe digitale pasfoto laat maken bij een door de RDW erkende fotograaf: https://www.rdw.nl/particulier/locatiewijzer.

U kunt geen pasfoto gebruiken die u al heeft. Kijk voor alle informatie op de website van het RDW: https://www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-rijbewijs/rijbewijs-aanvragen/rijbewijs-verlengen

Rijbewijs kwijt of gestolen

Bent u uw rijbewijs kwijt of is het gestolen? Online verlengen is dan niet mogelijk. U kunt de vermissing meteen online melden bij de RDW, dit is gratis. Of bij de gemeente als u een nieuw rijbewijs aanvraagt. Hiervoor moet u wel nog een afspraak maken.

Meer weten?

Toch liever uw rijbewijs verlengen of aanvragen op het Stadskantoor? Natuurlijk blijft die mogelijkheid bestaan. Maak dan een afspraak. Voor meer informatie gaat u naar: https://www.venlo.nl/rijbewijs.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 30 oktober 2023 om 14:25 op Nu Venlo