Opbouwen voor vastelaovend maandag van start

Boetegewoeene boetezitting
Nieuws - vrijdag 2 februari 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Van 9 februari tot en met 13 februari staat Venlo weer in het teken van de Vastelaovend. Duizenden feestvierders kleuren dan enkele dagen onze binnenstad.

De gemeente Venlo en stadscomité BBZ weten wat dit voor de omwonenden en ondernemers teweeg kan brengen. Daarbij is het niet te voorkomen dat er enige overlast kan ontstaan.

Op maandag 5 februari starten de opbouwwerkzaamheden van de podia, dranghekken en dergelijke, zodat we de vastelaovend op een zo goed en veilig mogelijke manier kunnen organiseren. 

Verdeling podia

De podia zijn traditioneel verdeeld over de binnenstad. Er zijn buitenpodia op de Markt, de Oude Markt, de Kwartelenmarkt en de Parade en er is een binnenpodium bij Domani. Alle informatie over de Boètegewoeëne Boètezitting 2024 kunt u overigens vinden op de website: www.boetezitting.com

Stichting Stadscomité BBZ en de gemeente Venlo besteden uiteraard grote zorg aan de veiligheid en mogelijke overlast. Alle betrokken partijen spannen zich maximaal in om deze overlast zoveel mogelijk te beperken.

Extra maatregelen

Naar aanleiding van de evaluatie van de afgelopen editie en gesprekken met ondernemers en omwonenden zijn er extra maatregelen genomen. Daarbij moet u onder andere denken aan het opstellen van een duidelijk op- en afbouwschema waaraan leveranciers zich moeten houden. Dit is ook vastgelegd in de vergunning en er zal toezicht op worden gehouden. 

Extra toiletten

Op de Parade komt een extra toiletvoorziening en na afloop van de vastelaovend zal een extra schoonmaakploeg worden ingezet naast de dagelijkse opruim- en schoonmaakwerkzaamheden. 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 2 februari 2024 om 12:39 op Nu Venlo