Opening GroenBlauw schoolplein bij OKC het Maasveld

Foto van schoolplein het Maasveld vol met groen
Nieuws - maandag 22 april 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

Vrijdag 19 april werd het GroenBlauw schoolplein van Openbaar Kindcentrum het Maasveld in Tegelen geopend. In totaal zijn er 8.884 tegels vervangen door groen. Kinderen kunnen spelen op een plein waar ze kunnen ontdekken, waar het koel is in de zomer en waar regenwater goed in de grond kan zakken.

De meeste schoolpleinen zijn betegeld, maar het klimaat verandert en extreme hitte, heftige regenbuien en langdurige droogte komen steeds vaker voor. Dit heeft invloed op de leefbaarheid en gezondheid van inwoners. Met name ouderen en kinderen zijn kwetsbaar. Vanuit het project ‘Revolutie GroenBlauwe Schoolpleinen’ verandert gemeente Venlo schoolpleinen van een warme verharde speelplek naar een koele aangename omgeving waarin natuur en water de hoofdrol spelen.

Het belang van een GroenBlauw schoolplein

Wethouder Marij Pollux benadrukt het belang van GroenBlauwe schoolpleinen: “Verharding zoals tegels zorgt ervoor dat schoolpleinen op warme dagen sneller opwarmen, terwijl groen juist zorgt voor verkoeling. Daarnaast biedt een groen schoolplein een leercomponent. Kinderen komen op jonge leeftijd in aanraking met groen, natuur en een avontuurlijke speelomgeving. Hiermee ontstaat al vroeg bewustwording voor het belang van groen bij de nieuwe generatie.”

Aanmelden GroenBlauw schoolplein

Wil jouw school ook een GroenBlauw schoolplein? Een GroenBlauwe Coach helpt jouw school op weg. Ook is er financiële ondersteuning mogelijk. Lees hier meer over op de website van GroenBlauwe revolutie schoolpleinen.

Basisschool Ulingshof heeft al een GroenBlauw schoolplein gerealiseerd. De basisscholen Groeneveld, Sint Jozef, de Toermalijn, de Venlose Montessorisschool en Mikado zijn bezig met het realiseren van een GroenBlauw Schoolplein.

Lees via de onderstaande link meer informatie over GroenBlauwe schoolpleinen.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 22 april 2024 om 10:48 op Morgen in Venlo