Parkeerterrein Maaswaard per 1 september dicht

Een impressie van het appartementencomplex ZICHT op het parkeerterrein Maaswaard in Venlo
Nieuws - maandag 28 augustus 2023
Tekst
Video
Leesduur 3 minuten

Bouwonderneming Ten Brinke start binnenkort met de voorbereidingen voor de bouw van het appartementencomplex Zicht aan de Prinsessesingel. Dit betekent dat het tijdelijke parkeerterrein tussen de Maas en het stadskantoor per 1 september komt te vervallen. Parkeergarage Maaswaard blijft wel open.

Wegafsluiting

De Prinsessesingel, vanaf de kruising met de Professor Gelissensingel tot aan de toerit naar de parkeergarage Maaswaard, wordt onderdeel van het bouwterrein van Ten Brinke en wordt met hekken afgezet. Vanaf maandag 18 september  zullen ook de rijbanen van de Prinsessesingel op doordeweekse dagen worden afgesloten voor het verkeer. Het fietspad blijft wel open.

Parkeergarage Maaswaard

Dit alles betekent dat de parkeergarage Maaswaard vanaf maandag 18 september - voor een periode van ongeveer twee jaar - alleen bereikbaar is vanaf de Roermondsepoort. Alleen in de weekenden en op Duitse feestdagen worden de poorten in de hekken geopend en is de parkeergarage Maaswaard vanaf beide kanten te bereiken.

Verkeersregelaars

Ook kan het voorkomen dat er verkeersregelaars ingezet worden bij de in- en uitgang van de parkeergarage Maaswaard, bijvoorbeeld bij het hijsen van grote en zware materialen. Volg altijd de aanwijzingen van deze regelaars op. Dat is immers voor ieders veiligheid.

Fietsers

Voor fietsers verandert er weinig. Alle fietspaden zijn normaal toegankelijk. Alleen het fietspad langs de Professor Gelissensingel is inmiddels een stuk verlegd, zodat er een veilige afstand is tussen het bouwterrein en het fietspad.

Externe video URL
Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 28 augustus 2023 om 16:04 op Nu Venlo