Pas op voor oplichting door nepagenten

Deurbel
Nieuws - woensdag 15 mei 2024
Tekst
Leesduur 1 minuut

Bent u de afgelopen tijd gebeld door de politie met de vraag om uw pinpas en pincode af te geven? Of is er gevraagd om sieraden af te geven? Dan heeft u te maken gehad met nepagenten. Bij de politie in Limburg kwamen meerdere meldingen binnen van telefonische babbeltrucs door nepagenten.

Zo gaan ze te werk

U wordt gebeld op het vaste telefoonnummer. Aan de andere kant van de lijn doet iemand zich voor als medewerker van de politie. In verband met een 'aanhouding' vraagt deze nepagent om uw bankgegevens. Ook wordt gezegd dat het arrestatieteam aan uw deur komt. Tijdens het telefoongesprek verschijnt er een zogenaamde politieagent in burgerkleding aan de deur. Deze komt uw bankpas in ontvangst nemen, om er vervolgens zelf geld mee te pinnen.

Bel de politie

Krijgt u iemand aan de lijn of aan de deur met zo’n verzoek? Hang dan meteen op of doe direct de deur dicht en bel de politie via 112. Bent u onlangs slachtoffer geworden van deze babbeltruc? Dan kunt u ook contact opnemen met de politie. 

Het is goed om te weten dat de politie nóóit mensen belt om naar bankgegevens te vragen of om bankpassen, geld of sieraden op te halen.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 15 mei 2024 om 09:59 op Nu Venlo