Paspoortpiek: verleng uw reisdocument op tijd

Medewerker reikt een paspoort uit aan inwoner bij de publieksbalie in het stadskantoor.
Nieuws - woensdag 5 juni 2024
Tekst
Leesduur 3 minuten

Is uw paspoort of identiteitskaart dit jaar aan vernieuwing toe? Verleng deze dan zo snel mogelijk. Dit jaar wordt een paspoortpiek verwacht. De paspoortpiek is een stijging in het aantal aanvragen voor reisdocumenten. Dit komt omdat paspoorten vanaf 2014 voor het eerst 10 jaar geldig waren.

In 2024 gaan meer inwoners dan normaal hun documenten vernieuwen, wat kan zorgen voor extra drukte en misschien een langere wachttijd bij het aanvragen. Deze piek duurt naar verwachting tot en met 2028.

Wat merkt u hiervan?

Het kan zijn dat u te maken krijgt met een langere wachttijd dan dat u van ons gewend bent. Vooral richting de zomervakantie vernieuwen veel mensen hun reisdocumenten. Houd in deze periode rekening met drukte. 

Wat kunt u doen?

Zorg ervoor dat u op tijd een afspraak maakt en houd zelf in de gaten wanneer uw reisdocument verloopt. Als uw reisdocument binnen drie maanden verloopt, ontvangt u vanuit de gemeente een brief met de herinnering om het reisdocument te vernieuwen. Maak ruim op tijd een afspraak voor de verlenging van uw document. Zo bent u de drukte voor én verzekerd van een nieuw reisdocument voordat u op vakantie gaat.

Spoed aanvragen 

Voor het aanvragen van een spoed reisdocument gelden de standaard voorwaarden. De paspoortpiek is geen reden om een noodpaspoort aan te vragen

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 5 juni 2024 om 08:39 op Nu Venlo