PMD-afval per 2 oktober van bak naar zak

PMD-zak
Nieuws - maandag 11 september 2023
Tekst
Leesduur 3 minuten
Vanaf maandag 2 oktober wordt het PMD-afval (plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons) bij laagbouwwoningen ingezameld in PMD-zakken. De grijze container wordt vanaf dat moment alleen nog gebruikt voor restafval.

Tussen 11 en 28 september krijgen meer dan 33.000 huishoudens de PMD-zakken thuisbezorgd. U ontvangt 24 PMD-zakken en een folder met uitgebreide informatie over de inzamelmethode. Ook als u een nee/nee-sticker heeft, worden de zakken bij u bezorgd omdat het gaat om noodzakelijke gemeentelijke post. De PMD-zakken kunt u meteen gebruiken ná de laatste ophaaldag van de grijze duo-container in september.

PMD-zakken, hoe werkt dat precies?

 1. Doe het PMD-afval in de zak
  Gebruik de doorzichtige PMD-zakken die u krijgt van de gemeente.
  Twijfelt u of iets in de PMD-zak mag? Kijk dan op www.doemeemetpmd.nl.  
 2. Bewaar de volle zak
  Knoop de zak goed dicht. Zet hem op een beschutte plek in uw woning, schuur of garage.
 3. Houd de ophaaldag in de gaten
  Kijk op www.venlo.nl/afvalkalender.
  De zak mag de avond van tevoren na 22.00 uur naar buiten.
 4. Zet de PMD-zak buiten
  Zet de zak vóór 07.30 uur aan de straat, naast uw grijze container. Meer dan één zak? Dat mag! Knoop ze aan elkaar. Waait het hard of heeft u een halfvolle zak? Zet de zakken dan pas op de ophaaldag zelf aan de straat.
 5. Het afval wordt opgehaald
  Dit gebeurt één keer per twee weken op dezelfde dag als de grijze container. Eén wagen haalt het PMD-afval op en een andere wagen het restafval. Dit gebeurt dus niet op dezelfde tijd.

Tussenschot in uw container

Het tussenschot in uw container blijft nog even zitten, maar u mag beide vakken gebruiken om te vullen met restafval.

PMD-zakken op?

In september en november krijgt u 24 zakken thuisgestuurd. Is dit niet genoeg? Dan kunt u 24 zakken ophalen op het stadskantoor, bij kringloopwinkel Het Goed Venlo of bij het milieustation. Eind 2023 volgt meer informatie over waar u zakken kunt ophalen vanaf 2024 of dat u deze nogmaals thuisgestuurd krijgt.

Afval als grondstof

Afval kan een waardevolle grondstof zijn voor nieuwe producten. Daarom scheiden we in de gemeente Venlo samen zoveel mogelijk afvalstromen én zamelen we deze apart in. Niet alleen PMD, maar ook GFT (Groente-, Fruit- en Tuinafval), glas, textiel en papier. Zo ontstaat er minder restafval en dragen we actief bij aan hergebruik. Kortom, samen halen we meerwaarde uit afval.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 11 september 2023 om 11:30 op Nu Venlo