Positiviteit en samenwerking in de Klingerberg dankzij Buurtbudget

De nieuwe speeltuin in de wijk Klingerberg, van bovenaf gezien.
Nieuws - donderdag 6 juli 2023
Tekst
Video
Leesduur 4 minuten

In 2022 ontving de Blerickse wijk Klingerberg het Buurtbudget van de gemeente Venlo, samen met drie andere wijken in de gemeente. Inwoners van de Klingerberg dienden 40 ideeën in voor de besteding van dit budget. Hieruit kozen zij uiteindelijk 21 projecten die zijn uitgevoerd.In dit artikel vertellen we over een aantal mooie projecten die in de Klingerberg zijn uitgevoerd met het Buurtbudget. 

Jongste initiatiefnemer

Misschien wel de jongste initiatiefnemer van een project voor het Buurtbudget in de gemeente Venlo: Mamadama van 11 jaar. Zij diende op eigen houtje een idee in: meer speeltoestellen bij de speeltuin plaatsen zodat kinderen meer buiten komen, want dat miste ze! Hoe het speeltuintje tot stand is gekomen vertelt ze in onderstaande video. 

Externe video URL

Verlichting in Klingerbergpark en Wassumpark

De wandel- en fietspaden in de parken van de Klingerberg zijn populair in de avonduren, met name nu het zomers weer is. De hoofdpaden waren al voorzien van verlichting, maar de andere plekken nog niet. Daar kwamen dan ook initiatieven over binnen. Zo zijn er vanuit twee projecten van bewoners extra lantaarnpalen geplaatst in het Klingerbergpark en het Wassumpark. Hiermee vergroten we het veiligheidsgevoel. Deze lantaarnpalen zijn ook een duurzame oplossing, want ze werken op zonne-energie.

Samen bouwen wij verder aan de Klingerberg

Een aantal inwoners is zeer betrokken bij de wijk. Zij wonen er al lang en willen graag een positieve naamsbekendheid voor de wijk realiseren, omdat de Klingerberg vaak negatief wordt geassocieerd. En dat is helemaal niet nodig! Er is een bewonersgroep gevormd met ondersteuning van de buurtcoach van Incluzio Sociale Basis en een beleidsmedewerker van de gemeente Venlo. Heb je interesse om hierbij aan te sluiten? Neem dan contact op met stadsdeelmanager Richard Bosman via r.bosman@venlo.nl.

Club Nour

Club Nour verzorgt al jaren naschoolse activiteiten voor kinderen van de basisschool in de Klingerberg. Ruim vijftig kinderen doen hier wekelijks aan mee. Naast huiswerkbegeleiding organiseren ze ook gezamenlijke activiteiten, waarvoor Club Nour een activiteitenbudget nodig heeft. Dat budget hebben ze ontvangen via het Buurtbudget om met kinderen te kunnen bakken en koken, fruit te eten en te sporten. Ook is het bedoeld voor materialen om te knutselen of op andere manieren gezellig samen bezig te zijn.

Over het Buurtbudget

De gemeente startte vorig jaar het project Buurtbudget. Bewoners krijgen een budget toegewezen op voorwaarde dat zij zelf projecten moeten bedenken die de buurt leuker en veiliger maken. Heeft u ideeën of suggesties om de leefbaarheid of sociale cohesie in uw wijk te verbeteren? Neem dan contact op met een van de stadsdeelmanagers van de gemeente Venlo via sdm@venlo.nl.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 6 juli 2023 om 17:16 op Nu Venlo