Prikkelarme kermismiddag op dinsdag 24 oktober

Kermis Venlo
Nieuws - vrijdag 20 oktober 2023
Tekst
Leesduur 1 minuut

Veel geluid, flikkerende lichtjes, luide muziek en veel mensen is lang niet voor iedereen een feestje. Daarom organiseert de organisatie van de Kermis Venlo een prikkelarme kermismiddag op dinsdag 24 oktober van 15.00 tot 18.00 uur.

Deze middag is speciaal voor iedereen die graag eens op een rustige manier de kermis wil beleven.

Een stuk stiller

Het wordt dinsdagmiddag 24 oktober even stiller op de kermis. Veel stiller zelfs! Tussen 15.00 en 18.00 uur wordt het geluid begrensd, lasers gaan uit en felle lichten worden gedimd. En er is alle tijd om rustig in en uit de kermisattracties te stappen. Ook de microfoons zwijgen voor een keer, behalve om de start en het einde van een attractie aan te kondigen.

Kermis voor iedereen

Een prikkelarme kermis is een waar geschenk voor mensen met autisme, epilepsie of hoogsensitiviteit. Tijdens een 'gewone' kermis krijgen ze felle lichten en luide muziek van verschillende attracties tegelijk binnen. Die input filteren, is heel moeilijk. Daardoor is een kermisbezoek van een half uurtje vaak al te veel.  Maar ook voor iedereen die graag eens op een rustige manier de kermis wil beleven, is zo’n prikkelarme kermismiddag erg welkom. Venlo staat voor een inclusieve gemeente. Iedereen moet mee kunnen doen. Met de prikkelarme kermis, maken we ook hier een stapje.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 20 oktober 2023 om 13:05 op Nu Venlo