Project Jonge Helden feestelijk afgesloten

foto van de jonge helden van 2024
Nieuws - donderdag 13 juni 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

Op dinsdag 11 juni is het project Jonge Helden afgesloten. Dit project bestaat uit een leerprogramma voor jongeren waar de nadruk ligt op het ontwikkelen van sociale skills. De geselecteerde ‘Jonge Helden’ zijn uitgekozen voor hun positieve werkhouding op school én daarbuiten.

Alle jongeren die hebben deelgenomen aan dit project, zijn tijdens een feestelijke ceremonie gehuldigd op het stadhuis in Venlo. Het project Jonge Helden bestaat uit leuke en uitdagende cursussen die geselecteerde jongeren uit de groepen 7 en 8 van basisschool De Klingerberg uit Blerick mogen volgen.

Het project

Jonge Helden is een praktisch leerprogramma waarbij de nadruk ligt op positiviteit en het belonen hiervan. De deelnemende school selecteert vijf leerlingen uit groep 7 en 8 die voorbeeldgedrag vertonen op school of daarbuiten, bij bijvoorbeeld een sportvereniging. De selectie wordt gemaakt door de leerkrachten samen met jongerenwerkers uit de wijk. Hierbij letten ze op:

•    Voorbeeldgedrag in de wijk en de gezinssituatie
•    Voorbeeldgedrag bij sportvereniging of andere vormen van vrijetijdsbesteding
•    Sterke communicatieve en sociale vaardigheden

De aanpak van Jonge Helden laat de kracht zien van het belonen van positief gedrag en de positieve werking hiervan richting andere jongeren. Deze jonge helden verdienen het om op deze feestelijke afsluitende dag in het zonnetje gezet te worden!

Dit nieuwsbericht was geplaatst op donderdag 13 juni 2024 om 15:37 op Nu Venlo