Ruim €14 miljoen voor aanpak Geresflats

Speeltuin Azaleastraat in Vastenavondkamp
Nieuws - dinsdag 12 december 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

De gemeente Venlo ontvangt ruim €14 miljoen aan rijksmiddelen vanuit het Volkshuisvestingsfonds (VHF) voor de aanpak van de Geresflats, onderdeel van de wijkenaanpak in Vastenavondkamp. Dat heeft demissionair minister Hugo de Jonge vandaag bekendgemaakt.

Met deze bijdrage kan de gemeente een start maken met het  verbeteren van de veiligheid en leefbaarheid in de wijk. De complexe problematiek, met name illegaal verhuur en achterstallig onderhoud van particuliere woningen, in dit deel van de wijk vraagt om een structurele aanpak. “Deze rijksbijdrage is een enorme opsteker voor de wijk en de bewoners. We kunnen nu starten met een lange termijn aanpak, waarmee we in het Vastenavondkamp echt het verschil kunnen gaan maken,” aldus wethouder Jacques Smeets. 

Het VHF is een regeling waarmee gemeenten subsidie kunnen krijgen voor het verbeteren van de leefbaarheid en het bevorderen van de veiligheid in kwetsbare gebieden. De subsidie is primair bedoeld voor het verbeteren van particulier woningbezit (renovatie en verduurzaming), transformatie van vastgoed naar woningen, vervangende nieuwbouw en inponding (verwerving voor herstructurering). Daarnaast kan de subsidie ook worden ingezet voor de inrichting van de omringende openbare ruimte en realisatie van maatschappelijke voorzieningen in de buurt van de woningen.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op dinsdag 12 december 2023 om 11:45 op Nu Venlo