Samenwerking met Linthorst Energy voor eerste warmtenet gestart

Warmste maand
Nieuws - maandag 8 juli 2024
Tekst
Leesduur 2 minuten

In Hagerhof en omgeving zijn al ruime tijd plannen voor de aanleg van een eerste warmtenet in Venlo. Na een zorgvuldige aanbestedingsprocedure heeft de gemeente besloten om samen te werken met Linthorst Energy uit Apeldoorn.

Linthorst is een bedrijf dat duurzame, technische oplossingen bedenkt en maakt om huizen te verwarmen. Zij maken ook warmtenetten. 

De komende tijd gaat Linthorst Energy aan de slag met het ontwerpen van het warmtenet voor de wijken Hagerhof-Oost, Hagerhof-West en later ook voor Sinselveld en Krekelveld. Het ontwerpen duurt tot zeker eind 2025. Voor er vervolgens een eerste schop de grond in gaat, moeten er nog meer besluiten genomen worden. Maar de samenwerking met Linthorst Energy is wel een belangrijke stap in het proces. 

Overeenkomst met partijen

De afgelopen periode heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met woningcorporatie Woonwenz. Dat betekent dat alle huurhuizen van Woonwenz in Hagerhof-Oost en Hagerhof-West worden aangesloten op het warmtenet, als minstens 70% van de huurders meedoet. Later volgen ook de wijken Sinselveld en Krekelveld. Ook heeft de gemeente een overeenkomst gesloten met verschillende partijen rondom het Veilingterrein: ontwikkelaar JPO, ziekenhuis VieCuri en de scholen Fontys, ROC en OGVO. De gemeente praat met deze partijen en het bedrijf Linthorst Energy verder over het plan voor het warmtenet voor hen.

Wilt u meer weten over het warmtenet in Hagerhof? Kijk dan op www.morgen.venlo.nl/warmtenet 

Dit nieuwsbericht was geplaatst op maandag 8 juli 2024 om 10:45 op Morgen in Venlo