Schop in de grond bij Kazernekwartier

Kazerne kwartier
Nieuws - vrijdag 29 september 2023
Tekst
Leesduur 2 minuten

Op 29 september 1641 startte de bouw van Fort Sint-Michiel. Destijds waren het de Spanjaarden die aan het bouwen sloegen. In 2023 vieren we op deze historische dag dat de schop opnieuw de grond in gaat. Deze keer voor de eigentijdse en duurzame stadswijk Kazernekwartier.

Vrijdagochtend 29 september hebben wethouder Tom Verhaegh, Gijs Boor van aannemer Heijmans en Rob Crul namens de ontwikkelpartners een XL-schop onthuld. De heren hebben symbolisch ook zelf de schop in de grond gestoken.

Ondertekening bouwovereenkomst

Tevens ondertekenden Tom Verhaegh en Gijs Boor de bouwovereenkomst tussen de gemeente en aannemer Heijmans. “Nu het bestemmingsplan onherroepelijk is, kan deze handtekening ook worden gezet. Op de plek waar geschiedenis is geschreven, gaan we de komende jaren verder bouwen aan de toekomst van Venlo”, vertelt Tom Verhaegh.

Aannemer Heijmans gaat verder aan de slag om het terrein bouw- en woonrijp te maken. “De verwachting is dat we medio 2024 onze ontwikkelpartners het terrein kunnen opleveren om te gaan bouwen aan het Kazernekwartier. Een stadswijk voor mensen die de toekomst omarmen en oog hebben voor het verleden”, aldus de wethouder.

Dit nieuwsbericht was geplaatst op vrijdag 29 september 2023 om 12:56 op Nu Venlo