Sinterklaas arriveert in Venlo en Blerick met schoorsteenpieten

Sinterklaas
Nieuws - woensdag 9 november 2022
Tekst
Leesduur 2 minuten

Stichting Kinderfeesten Venlo is samen met tientallen vrijwilligers druk bezig met het organiseren van de intocht van Sinterklaas in Venlo en Blerick. Het vieren van het kinderfeest staat daarbij centraal.

Daarbij wil Stichting Kinderfeesten oog hebben voor de traditie van het Sinterklaasfeest en voor het feit dat het feest zich altijd heeft aangepast aan de tijdsgeest.  

Voor veel vaders, moeders, opa’s en oma’s ligt de focus deze tijd op de verschijningsvorm van Piet. Voor al die meningen en gevoelens is de organiserende stichting niet doof. De afgelopen jaren heeft Piet zichtbare veranderingen ondergaan, ook in Venlo en Blerick. Stichting Kinderfeesten Venlo heeft drie jaar geleden gekozen voor een geleidelijke transitie naar een Piet zoals we die kennen van de landelijke intocht. 

Joep Raemakers, Voorzitter van Stichting Kinderfeesten Venlo: “De transitie is nu voltooid. Kinderen zullen in Venlo en Blerick komende zondag dezelfde Piet zien als op het Sinterklaasjournaal en tijdens de landelijke intocht. Daarmee verandert er voor de kinderen niets aan het feest, maar brengen we de viering ervan nog meer bij de tijd.” 

Door nu te kiezen voor een Piet zoals we die kennen van televisie, hoopt Stichting Kinderfeesten Venlo na samenspraak met de gemeente Venlo een zorgeloos en veilig Sinterklaasfeest voor de kinderen van Venlo en Blerick te kunnen organiseren. Daarmee blijft de traditie van het feest ook in Venlo en Blerick levend en kan de intocht van Sinterklaas weer een kinderfeest zijn.  

Burgemeester Scholten kijkt uit naar het kinderfeest: “Ik waardeer de inspanningen die gedaan zijn om het feest van Sinterklaas echt voor alle kinderen te laten zijn. Ik kijk er enorm naar uit om samen met de kinderen Sinterklaas welkom te heten in Venlo en er een mooie dag van te maken.”

De intocht in Venlo is a.s. zondag 13 november. Meer informatie is te vinden op https://kinderfeestenvenlo.nl/

Dit nieuwsbericht was geplaatst op woensdag 9 november 2022 om 15:00 op Nu Venlo